Aktualno Aktualno

Vučić i Plenković o rješavanju otvorenih pitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Hrvatske Andrej Plenković održali su jučer sastanak na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu. Dvojica dužnosnika razgovarala su o daljnjim odnosima dviju zemalja te rješavanju otvorenih pitanja koja su prepreka za kvalitetnije odnose.

Vučić je rekao da je imao vrlo korektan razgovor s Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu doći do napretka na planu ekonomije, ali i političkih odnosa dvije zemlje, prenosi Tanjug.

»Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa«, objavio je Vučić na Instagramu.

Plenković je ocijenio kako je sastanak s Vučićem bio dobar, objavila je Hina.

»Sastanak s predsjednikom Vučićem bio je dobar, stavili smo na stol daljnje odnose između Hrvatske i Srbije, taj i dalje ja bih rekao tekući proces normalizacije, sva ona pitanja koja su nasljeđe prošlosti a koja su na određeni način prepreka jednom kvalitetnijem odnosu između Hrvatske i Srbije bila su na dnevnom redu, kao i daljnji gospodarski odnosi«, rekao je Plenković u izjavi za novinare.

Kazao je da činjenica da je u hrvatskoj Vladi Anja Šimpraga potpredsjednica Vlade a Tomislav Žigmanov ministar u Vladi Srbije daju jednu novu situaciju koja će omogućiti i kvalitetniju zaštitu položaja Hrvata kao manjine u Srbiji i Srba kao manjine u Hrvatskoj.

H. R.


 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika