Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Upoznavanje i rast u vjeri

U dvorani pape Ivana XXIII. u beogradskom Marijanumu održan je 1. prosinca prvi u nizu susreta mladih s prostora Beogradske nadbiskupije. Na susret se odazvalo desetak mladih koji su se za prvi puta međusobno upoznali i predstavili jedni drugima.

Okupljenima se obratio vlč. Mihael Sokol, ravnatelj Pastoralnog centra, rektor Marijanuma i župnik katedralne župe koji je u pozdravnim riječima izrazio dobrodošlicu svim mladima i pozvao ih da se okupljaju u kontinuitetu. Vlč. Sokol je rekao kako cilj ovih druženja treba biti druženje i rast u vjeri te da mladi prepoznaju Marijanum kao svoj dom u kojemu su uvijek dobrodošli.

Nakon upoznavanja uslijedio je film pod nazivom Molokai: The Story of Father Damien. Film je baziran na istinitim događajima i mladi su imali priliku kroz poučan prikaz života oca Damjana vidjeti što znači ljubav prema bližnjemu. Ovo je bio odličan početak adventa, jer je upravo ovo vrijeme kada se trebamo prisjetiti ljudi koji su u potrebi i biti im na raspolaganju.

Po završetku filma uslijedio je kratak razgovor o postupcima koje je otac Damjan činio tijekom svog života te se nekoliko minuta na tu temu razgovaralo s vlč. Mihaelom, a potom je uslijedilo druženje i konstruktivan razgovor među mladima. Bilo je riječi o daljnjim susretima, u kojem smjeru i kojom dinamikom će ići okupljanja te je tako svatko izložio što ga najviše interesira i koje teme bi voljeli da se pripreme za buduće susrete. Važno je da se mladi okupljaju i međusobno upoznaju kako bi uspjeli učvrstiti svoju vjeru u zajedništvu te razmjenjivati iskustva. Sljedeći susret je dogovoren za početak iduće godine, a do tada svi su pozvani sudjelovati na misama zornicama koje se održavaju svakoga jutra, osim nedjeljom, u 6 sati u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika