Sport i zabava Sport i zabava

Afirmacija mladosti

Prošle subote, 26. studenoga, na terenima Pešta odigran je malonogometni turnir u organizaciji Udruge građana Hrvatski Majur. Pozivu organizatora odazvalo se šest momčadi koje su se natjecale po ligaškom sustavu, a četiri najbolje odlučile su pobjednika i konačni plasman nakon razigravanja u polufinalu i finalu.

»Temeljni cilj ove sportske akcije bila je namjera izvući mlade ljudi izvan njihovih soba i ponuditi im zdravu, sportsku aktivnost. Kao što smo u organizaciji naše udruge već imali Gastrofest i studijska putovanja tako smo ovoga puta došli na ideju upriličiti jedno ovako rekreacijsko sportsko natjecanje mladih. Pozivu naše udruge odazvale su se momčadi HKC-a Bunjevačko kolo, HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta, Momci okupljeni u Maloj Bosni, članovi UG-a Hrvatski Majur, Zajednička momčad nešto starijih momaka iz Vajske, Plavne i Bača, te združena momčad momaka iz Novog grada i Teslinog naselja pod nazivom Tesla. Nakon odigranih tzv. kvalifikacijskih susreta u grupnom dijelu natjecanja plasman među četiri nisu izborili gosti iz Vajske, Plavne i Bača i momčad iz Male Bosne. U polufinalnom razigravanju Tavankućani su bili bolji od momčadi domaćina, dok je Tesla svladala HKC Bunjevačko kolo. Naslov pobjednika prvog turnira u organizaciji naše udruge pripao je momčadi Tesla, drugo mjesto je pripalo HKPD-u Matija Gubec, a treće Udruzi građana Hrvatski Majur. Tzv. treće poluvrijeme, odnosno zajedničko druženje i odličnu prijateljsku atmosferu uz ručak za sve sudionike turnira, održano je u popodnevnim satima u restoranu Dukat. Dodijeljene su i prigodne nagrade najboljim momčadima i pojedincima uz konstataciju kako bi se ovakav turnir trebao ponovno održati. Želja nam je u budućnosti nastaviti s organiziranjem još inovativnijeg i kvalitetnijeg formata ovakvih rekreacijskih nogometnih natjecanja mladih i očekujemo njihov veći odaziv. Sport, poput i ostalih naših već poznatih projekata s kojima ćemo nastaviti i iduće godine, treba biti poveznica i aktivacija mladih što je i temeljni cilj naše udruge«, rekao nam je predsjednik UG-a Hrvatski Majur Ninoslav Radak.

Najbolji igrač turnira bio je Marko Temunović. Pokrovitelj turnira bio je Središnji državni Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika