Aktualno Aktualno

DSHV izlazi na izbore za HNV

Na sjednici Predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, održanoj u Domu DSHV-a u četvrtak, 8. rujna, jednoglasno je donesena odluka da će DSHV izaći na izbore za Hrvatsko nacionalno vijeće, koji su raspisani 5. rujna, priopćila je ta stranka. 

Na sjednici je konstatirano da model izbora za IV. saziv HNV-a, gdje je platformu predvodio DSHV, zajedno s velikim brojem hrvatskih kulturnih udruga i pojedinaca i koja je odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima, ne bi trebalo mijenjati. U tom je smislu Predsjedništvo DSHV-a donijelo odluku da DSHV ponovno bude na čelu izborne platforme za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća HRvati i dalje ZAjedno te da se istoj mogu priključiti svi oni kojima je stalo do dobra i prosperiteta Hrvata u Srbiji. Također je odlučeno da Izborni stožer vodi predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković.

U programskom smislu, Izborna platforma za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća bit će platforma kontinuiteta – nastavit će se i nadograditi djelovanje do sada, kako je konstatirano na sjednici, najuspješnijeg saziva manjinskog samoupravnog tijela hrvatske zajednice. U danima što slijede, bit će objelodanjena Platforma, a Izborni stožer će organizirati početak prikupljanja potpisa podrške elektora od strane građana s pravom glasa. Sve potrebne informacije, osim mreže komunikacije unutar stranačkih struktura DSHV-a, bit će dijeljene i na društvenim mrežama.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva DSHV-a jednoglasno je, budući da je ocijenjena izuzetno pozitivno, usvojena i Deklaracija o suradnji Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske. Na koncu sjednice razgovaralo se i o formiranju skupštinske većine i nove republičke Vlade.

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika