Aktualno Aktualno

Objavljen javni poziv za popisivače

Republički zavod za statistiku angažirat će oko 15.000 popisivača za potrebe provođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji koji će biti proveden od 1. do 31. listopada. Javni poziv za prijavu kandidata objavljen je, danas, u petak, 22. srpnja.

Prijavljivanje zainteresiranih kandidata vrši se isključivo popunjavanjem elektroničke prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku (https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPOP/prijava/pop) i na sajtu Popisa (popis2022.stat.gov.rs), a rok za prijave je do 5. kolovoza 2022. godine.

Popisivači imaju obvezu prije početka popisivanja proći petodnevnu obuku, svladati metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i obići teren sa instruktorom. Od 1. do 31. listopada dužni su popisati sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriju koji im je dodijeljen, koristeći laptop za unos podataka u elektroničke upitnike.

Period angažiranja popisivača je od 23. rujna do 31. listopada.

Kandidat mora imati najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave; stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje; da nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Posebni uvjeti podrazumijevaju poznavanje rada na računalu (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata; mogućnost pristupa internetu tijekom perioda angažiranja.

S izabranim kandidatima zaključuje se: Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica s nepunim radnim vremenom, starosni umirovljenici) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca).

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriju općine/grada u kojem stanuju (žive). Izuzetno, studenti koji se školuju izvan mjesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj općini/gradu ili u općini/gradu u kojem privremeno žive tijekom studija.

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika