Aktualno Aktualno

Dio donacije za Somborku Draganu Prosinger

Fondacija Cro-Fond, ponukana dosadašnjim uspjelim akcijama prikupljanja donacija za potrebite hrvatske zajednice u Republici Srbiji, u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem organizira novu akciju s ciljem da najveći kršćanski blagdan Uskrs učini radosnijim obiteljima u potrebi.

Kako su naveli iz ove fondacije, u planu je da dio prikupljenih sredstava bude namijenjen našoj sunarodnjakinji Dragani Prosinger (1988.) iz Sombora, koja je rođena s cerebralnom paralizom, ali je unatoč tome završila u roku Pravni fakultet u Beogradu, pri kraju je studija psihologije, te pred izradom doktorske teze. Puna je planova i ideja, koji se, kako je rekla nedavno za tjednik Hrvatska riječ prvenstveno tiču rada na europskim projektima, a potom i rada u velikim međunarodnim humanitarnim organizacijama čiji je cilj smanjenje gladi u svijetu, kao i da se obrazovanje učini dostupnim svakom djetetu.

Podsjetimo još da je Dragana Prosinger do sada imala dvije operacije – 2018. i 2020. godine, koje su bile uspješne i zdravstveno stanje joj se popravilo. Međutim, još uvijek nije stigla do svog samostalnog koraka, za što se nada da će treća operacija, koja bi trebala uskoro slijedi, to i donijeti. Osim pomoći Dragani, materijalno-financijska pomoć bit će dijeljena i drugim pojedincima i obiteljima u potrebi.

Uz izražavanje nade da će se, kao i u prethodna tri navrata, i ovaj put pokazati osjećaj solidarnosti, iz Fondacije Cro-Fond pozivaju pravne i fizičke osobe koje su u mogućnosti i koje to žele da svoju donaciju uplate na račun broj: 325-9500700045918-84 kod OTP banke, uz naznaku »Donacija za socijalni program« do 15. travnja 2022. godine. Ostali podatci za uplatu su: Fondacija Cro-Fond, Preradovićeva 11, Subotica.

 

I. P. S.

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika