Aktualno Aktualno

Davor Dulić: Ostavku sam najavio već ranije

Kompletan izvještaj o svim prihodima i troškovima ovogodišnje Dužijance, kao i pojašnjenja vezana za ostavke na nekoliko dužnosti, podnio sam Upravnom odboru Hrvatskog kulturnog centra, a nakon povratka s godišnjeg odmora obrazloženje ću dati i široj javnosti, poručio je u priopćenju Dulić

 

 

Iako je ovogodišnja Dužijanca završena, o njoj se u subotičkoj javnosti priča skoro i više nego tijekom njezina trajanja. Tomu je naviše pridonijela prošlotjedna novinska konferencija Saveza bačkih Bunjevaca, na kojoj je predsjednik te stranke Mirko Bajić upozorio na navodnu pronevjeru sredstava kojima je organizirana ovogodišnja Dužijanca, zatraživši od meritornih da podnesu izvještaj o ukupnim troškovima ove gradske manifestacije.
»Po gradu kruži priča da je pronevjereno nekoliko stotina tisuća eura. Zato tražimo od gradonačelnika Subotice Saše Vučinića, na čiji je prijedlog i imenovan Organizacijski odbor, da građanima Subotice podnese izvještaj o ukupnim troškovima ove gradske manifestacije. Voljeli bismo da nije istina da je pronevjeren novac, ali to da čelni ljudi napuštaju odbor ili bivaju razriješeni, a to se taji od javnosti, ukazuje da tu ima ozbiljnih stvari«, naveo je Bajić.
Povodom Bajićeve prozivke, predsjednik Organizacijskog odbora Dužijance 2011. Davor Dulić, koji je trenutačno na odmoru u Grčkoj, oglasio se u ponedjeljak, 12. rujna. U priopćenju za javnost Dulić potvrđuje kako je podnio ostavke na više dužnosti koje je obnašao, ali i demantira Bajićeve spekulacije o pronevjeri sredstava.

D. B. P.

Opširnije u tiskanom izdanju i u internetskom izdanju za pretplatnike

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika