Kultura Kultura

Budi moderator-ica filmskih dijaloga

Slobodna zona Junior poziva mlade da se prijave za sudjelovanje u radionicama za facilitaciju dijaloga – Hrabri razgovori koje realizira u okviru projekta Naše razlike su naša snaga.

Poziv je otvoren za omladinske radnike i radnice, članove i članice omladinskih organizacija i ureda za mlade, a naročito za pripadnike nacionalnih manjina, kao i sve one koji bi se željeli baviti vršnjačkom edukacijom na temu interkulturnog dijaloga i ljudskih prava, a koji imaju između 20 i 26 godina.

Radionice za facilitaciju dijaloga bit će organizirane za ukupno 60 mladih koji će pohađati program u 4 grupe od po 15 polaznika/ca i održavat će se online i uživo, radnim danima u večernjim satima i/ili vikendima u razdoblju između druge polovice studenoga 2021. i veljače 2022.godine. Izabrani kandidati i kandidatkinje dobit će planirani raspored rada po skupinama nakon završetka procesa odabira.

Polaznice i polaznici radionica dobit će besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umjetničkoj analizi filma, interkulturalnosti i medijskoj pismenosti.

Trening će polaznicima i polaznicama omogućiti stjecanje vještina za moderaciju razgovora uz projekcije dokumentarnih filmova, a uključit će i demonstraciju stečenih vještina na projekcijama dokumentarnih filmova nastalih u okviru Kampa angažiranog dokumentarnog filma Slobodne zone Junior.

Projekcije dokumentarnih filmova, praćene razgovorima koje će voditi mladi facilitatori i facilitatorice Hrabrih razgovora bit će organizirane na 60 posebnih filmskih događaja u 40 mjesta u Srbiji.

Natječaj je otvoren do 24. listopada do ponoći, a svi zainteresirani mogu se prijaviti, popunjavanjem formulara na sajtu slobodnazona.rs

O rezultatima užeg izbora kandidata koji će biti pozvani na online intervju, prijavljeni će biti obavešteni najkasnije do 1. studenoga 2021.godine.

Za sve dodatne informacije i pitanja možete nam se javiti na slobodnazonajr@gmail.com ili na telefon 0604050485.

Hrabri razgovori dio su projekta Naše razlike = naša snaga koji ima za cilj izgraditi kapacitete za prihvaćanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog podrijetla, kulture i vjere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Projekt provodi Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz financijsku potporu Europske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Europske unije u Republici Srbiji, a sufinanciran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Promo video možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/u37DbHGKwgU

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika