Aktualno Aktualno

Kikerec poželio DZH-u uspješan rad

»Želeći vam svako dobro i uspjeh u daljnjem radu, nadamo se da će u bliskoj budućnosti biti ujedno i prilike za razgovor o svim pitanjima od interesa i značaja za Hrvate u Srbiji«, navodi se u dopisu koji je predsjedniku DZH-a Marinku Prćiću uputio ravnatelj Uprave za jugoistočnu Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Stribor Kikerec, priopćio je DZH. Dopis Uprave za jugoistoču Europu stigao je nakon što je DZH Ministarstvu vanjskih i europskih poslova uputila informaciju o izboru novog vodstva stranke, dosadašnjem djelovanju i aktivnostima.

»Vjerujemo da samo zajedničkim naporima možemo postići pozitivne pomake kada je riječ o položaju Hrvata u Srbiji, ali i bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Republike Srbije, kao i europskom putu Srbije«, navodi dalje Kikerec, uz podsjećanje da je interes Hrvata u Srbiji i poboljšanje njihovog položaja jedna od prioritetnih zadaća Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

H. R.

 

Reagiranje

Predsjednik Demokratske zajednice Hrvata Marinko Prćić uputio je reagiranje u povodu vijesti pod naslovom »Kikerec poželio DZH-u uspješan rad«, koja je objavljena u tjedniku Hrvatska riječ, broj 954 od dana 30. srpnja 2021. godine, na strani 4.

»Objavljena je neistina. Navodi Dopisa su, mimo konteksta preuzeti, kako bi stvorili konfuziju kod čitatelja, osobito što se niti jednom u tekstu ne navodi da je DZH – Demokratska zajednica Hrvata. Čak je u naslovu navedeno DZH-u što bi prosječan čitatelj uvaženog tjednika hrvatske zajednice mogao pogrešno razumjeti.

S obzirom na to da je urednici dostavljen originalni tekst dopisa Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Uprave za jugoistočnu Europu od dana 15. srpnja 2021. godine, u kome se navodi da ravnatelj Uprave gospodin Stribor Kikerec ‘u ime ministra vanjskih i europskih poslova g. Gordana Grlića Radmana’ zahvaljuje na upoznavanju s dosadašnjim djelovanjem i aktivnostima Demokratske zajednice Hrvata, nakon održane Izborne skupštine dana 9. svibnja 2021. godine, držimo da je zlonamjerno stavljen naslov vijesti, a dakako i namjerno izostavljeno bilo kakvo spominjanje ministra i podrške Ministarstva Demokratskoj zajednici Hrvata«, navodi se u reagiranju predsjednika DZH-a Marinka Prćića.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika