Aktualno Aktualno

Vera Hornjak u Savjetu MZ Petrovaradin

Kandidatkinja hrvatske zajednice Vera Hornjak bit će članica Savjeta MZ Petrovaradin u idućem četverogodišnjem mandatu. Ona je na izborima koji su održani 13. lipnja osvojila 1.636 glasova Petrovaradinaca koji su izišli na izbore i tako zauzela 6. mjesto među kanidatima. Ukupno je glasalo 2.589 stanovnika ove mjesne zajednice, a bilo je 2.502 važeća listića.

»Veliko je zadovoljstvo što nakon više godina hrvatska zajednica ima predstavnika u Savjetu Mjesne zajednice Petrovaradin. To bi trebalo pridonijeti daljoj integraciji predstavnika Hrvata u ona tijela u kojima se donose odluke bitne za sve Hrvate u Petrovaradinu, kao i uopće sve žitelje Petrovaradina«, kazao je u izjavi za naš tjednik nakon završenog brojanja glasova i potpisivanja zapisnika član Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Goran Kaurić.

Članovi hrvatske zajednice Petrovaradina, okupljeni oko HKPD-a Jelačić i DSHV-a, u dinamičnoj kampanji koja je prethodila ovim izborima bili su vrlo aktivni u animiranju Petrovaradinaca za izlazak na izbore. Zahvaljujući, među ostalim, tome, Hornjak je dobila 65,39 posto glasova. Ona se nalazila među 15 kandidata za članove Savjeta MZ Petrovaradin čiju je kandidaturu i kampanju podupirala Srpska napredna stranka.

Kako je javio portal 021.rs, oslanjajući se na neslužbene rezultate izbora za članove savjeta novosadskih mjesnih zajednica, većinu članova savjeta u mjesnim zajenicama Ivo Andrić, Liman i Liman III. (sve se nalaze u novosadskom kvartu Liman) činit će neovisni kandidati, dok će većinu u ostalih 39 savjeta koji su birani činiti kandidati koje je podupirala Srpska napredna stranka.

M. T.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika