Aktualno Aktualno

Izborna skupština DSHV-a 16. srpnja u Tavankutu

U Domu kulture Žedniku u utorak, 16. lipnja 2021., održana je u nazočnosti 29 vijećnika 19. sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, priopćila je Press služba DSHV-a. Nakon usvajanja zapisnika s 18. sjednice Vijeća DSHV-a, na sjednici je primljena na znanje informacija o izvješću neovisnog revizora o materijalno-financijskom poslovanju DSHV-a za 2020., prema kojemu je »godišnje financijsko izvješće pripremljeno u skladu sa zahtjevima Zakona o financiranju političkih aktivnosti, u formi i sadržaju propisanima odredbama Pravilnika o evidencijama i izvješćima političkog subjekta na istinit i objektivni način«.

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je zatim obavijestio članove Vijeća o najvažnijim događajima u DSHV-u i u hrvatskoj zajednici nakon posljednje sjednice Vijeća održane 26. veljače, stavljajući naglasak na susret s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom tijekom njegova posjeta na polaganju kamena temeljca za Hrvatsku kuću u Subotici, o podrškama svim važnijim inicijativama u hrvatskoj zajednici od strane dužnosnika i članova DSHV-a, napose kada je riječ o upisu u razrede na hrvatskom, aktivnostima glede uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu na teritoriju Grada Subotice, posjetu veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića DSHV-u te najnovijim gibanjima u hrvatskoj zajednici koji imaju za cilj destabilizaciju stanja.

Na koncu, Vijeće DSHV-a jednoglasno je donijelo odluku da se Izborna skupština DSHV-a održi 16. srpnja u Tavankutu s početkom u 18 sati. Vijeće je imenovalo i Organizacijski odbor za pripremu Izborne skupštine. Također, na prijedlog člana Predsjedništva Zorana Čote, Vijeće je s tri suzdržana glasa donijelo odluku da kandidat Vijeća DSHV-a za predsjednika stranke bude dosadašnji predsjednik Tomislav Žigmanov.

H. R.

 


 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika