Aktualno Aktualno

Usvojena izvješća o radu te planovi za 2021. godinu

U Velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo u Subotici u petak, 26. veljače, održana je XVIII. redovita sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u čijem je radu sudjelovalo 28 članova. Sjednicom je predsjedao predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, a održana je uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje su na snazi radi suzbijanja bolesti covid-19, priopćila je Press služba DSHV-a.

Nakon što je usvojen zapisnik s posljednje sjednice Vijeća DSHV-a, pristupilo se odlučivanju o ključnim programskim i financijskim dokumentima jedine relevantne političke stranke hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Najprije je usvojeno izvješće o radu DSHV-a u 2020. godini kao i izvješće o materijalno-financijskom poslovanju za 2020. godinu, zatim su usvojeni plan i program rada DSHV-a za 2021. godinu te odluka o proračunu prihoda i rashoda za 2021. godinu. Svi navedeni dokumenti usvojeni su s 27 glasova za i jednim glasom protiv. U programu rada je ponovno istaknuto da će izborna skupština DSHV-a biti održana »čim uvjeti budu dopuštali«.

U okviru točke »Informacija o tijeku razgovora o uključivanju predstavnika DSHV-a u procese donošenja odluka u tijela vlasti i donošenje pratećih odluka, s posebnim osvrtom na zaključke Predsjedništva«, nakon što je predsjednik Žigmanov upoznao vijećnike o tijeku, stanju i posljedicama dosadašnjih razgovora s predstavnicima vladajuće stranke, Vijeće DSHV-a je s 27 glasova za i jednim glasom protiv donijelo odluku da predstavnici DSHV-a u pokrajinskim tijelima vlasti budu Goran Kaurić, Mladen Petreš i Ljiljana Dulić, a u Gradu Novom Sadu Ankica Jukić-Mandić.

Na koncu sjednice bilo je riječi o događajima u DSHV-u i u hrvatskoj zajednici između dvije sjednice Vijeća uz prihvaćanje zaključaka Predsjedništva s 27 glasova za i jednim protiv o pridržavanju svih članova DSHV-a odluka koje su usvojili Predsjedništvo i Vijeće stranke te djelovanju članova na način kako to propisuje Statut, navodi se u priopćenju Press službe DSHV-a.

H. R.

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika