Aktualno Aktualno

Susreti za kvalitetniji rad

U okviru projekta »Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture – upoznaj i voli svoje, a poštuj tuđe«, koji financira Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije, predstavnici Udruge Naša djeca i Hrvatskog nacionalnog vijeća posjetili su 22. veljače OŠ Bratstvo-jedinstvo u Bezdanu.

Članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za obrazovanje Margareta Uršal, asistentica u obrazovanju HNV-a Nataša Stipančević i dopredsjednica Udruge Naša djeca Ninoslava Pirša sastale su se s ravnateljicom škole Klarom Francia-Đolai, nastavnikom Karlom Fudererom i tajnikom škole Željkom Šeremešićem.

Teme sastanka bile su izučavanje predmeta Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u Bezdanu, uspostava suradnje u narednom periodu, jezično i stručno usavršavanje nastavnika ovoga predmeta kao i izvannastavne aktivnosti za djecu. Tijekom razgovora ravnateljica škole je istaknula spremnost i otvorenost za suradnju.

»Područje obrazovanja u HNV-u najopsežnije je i zahtijeva mnogo angažiranja što djelatnici trenutačno i čine. Osobe zadužene u obrazovanju spremne su za nove pothvate, ideje i suradnje«, kaže dopredsjednik HNV-a za Sombor koji je ujedno i tajnik škole Željko Šeremešić.

Prema riječima nastavnika Fuderera, najveća potreba je za udžbenicima kao i pronalaskom materijala za realizaciju nastave.

O važnosti ovoga projekta Nataša Stipančević je istaknula:

»Od kada smo započeli s realizacijom ovoga projekta, stvorili smo realnu sliku i sagledali eventualne potrebe na samom terenu. Ovakvi susreti doprinose boljoj komunikaciji i suradnji HNV-a, kako sa školama tako i s nastavnicima koji realiziraju nastavu. Svaka ideja ili prijedlog korisni su radi daljih poduzimanja koraka, odnosno kvalitetnije nastave.«

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika