Aktualno Aktualno

Poruke solidarnosti i potpore

Ispred Veleposlanstva Hrvatske u Beogradu danas je održan skup solidarnosti i potpore građanima Hrvatske koji su u jučerašnjem razornom potresu na području Petrinje pretrpjeli gubitke. Skup je organizirala građanska inicijativa Ne davimo Beograd, a prema pisanju medija, okupilo se nekoliko desetaka Beograđana.

Veleposlanik Hrvatske Hidajet Biščević zahvalio se okupljenim građanima, istaknuvši kako solidarnost i potpora mnogo znače u ovim teškim trenucima.

»U ovim teškim trenucima za Hrvatsku ovakvi izrazi ljudske solidarnosti, a dobili smo desetine i desetine mailova sa svih strana Srbije, više su nego dobro došli. Oni su znak onoga što nam je sada najpotrebnije, a to je – ljudskost. Želim zahvaliti i Vladi Republike Srbije koja je upravo maloprije donijela odluku o donaciji od čak milijun eura za pomoć Hrvatskoj«, poručio je ambasador Biščević.

Aktivistica Aida Ćorović je ovom prigodom poručila kako se ovim skupnom želi pokazati solidarnost i potpora, »da nas mnogo više toga spaja nego li razdvaja jer zajednički dijelimo ovaj prostor«.

»Ova je gesta nastala iz potrebe da se da podrška građanima Hrvatske i da ponudimo svoju pomoć«, navela je Ćorović. 

»Voljeli bismo da se u regiji šire poruke solidarnosti, međusobnog uvažavanja, podrške i ljubavi. Ako možemo tome pridonijeti, drago mi je i ponosan sam«, izjavio je za portal Nova.rs Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

»Ovo je naša simbolična gesta kojom želimo iskazati solidarnost s građanima svih krajeva Hrvatske pogođenih potresom jer mislimo da je važno pokazati da cijela regija stoji zajedno, bez obzira na nacionalnost i religiju«, rekao je aktivist Dobrica Veselinović.

H. R. / Foto: Hina

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika