Aktualno Aktualno

Poruka uznapredovalih odnosa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predstojeće božićne i novogodišnje blagdane predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasni Vojnić. Čestitku i prigodni dar je uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

»Iskazana pažnja predsjednika Vučića i posjet gradonačelnika Bakića poruka je nastavka dobre suradnje tijela vlasti Republike Srbije i hrvatske nacionalne manjine koja u njoj živi i djeluje. Ova gesta simbolično predstavlja uznapredovale odnose koji su u protekloj godini bitno osnaženi te su Hrvati u Republici Srbiji postali vidljiviji i zapaženiji na ljestvici državnih interesa i prioriteta. Predsjednica HNV-a zamolila je generalnu tajnicu predsjednika Srbije Suzanu Paunović da prenese predsjedniku Vučiću zahvalnost i spremnost nastavati razvijati dobre odnose hrvatske nacionalne manjine s Republikom Srbijom«, navodi se u izjavi za javnost.

Predsjednik Srbije čestitao je blagdane i predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu, a prigodnu čestitku i dar uručio je u predsjednikovo ime gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, navodi se na sajtu ove stranke.

»Iznenadni osobni posjet gradonačelnika Bakića i pažnja iskazana od strane predsjednika Vučića pokazuju nastavak uznapredovanog interesa Republike Srbije prema predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji te predstavljaju snažnu simboličnu gestu uvažavanja i pozitivne politike priznavanja«, navodi se u priopćenju ove stranke.

»Osobni posjet gradonačelnika Bakića i pozornost iskazana od strane predsjednika Vučića pokazuju nastavak uznapredovanog interesa ka predstavnicima hrvatske zajednice i snažne su simbolične geste uvažavanja i pozitivne politike priznavanja. To cijenimo i na tome smo zahvalni«, napisao je na svom Twitter nalogu Tomislav Žigmanov.

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika