Aktualno Aktualno

Razbijen prozor na pastoralnom centru u Platičevu

U noći s petka na subotu, 10. i 11. srpnja, dogodio se vandalski čin na dvorani pastoralnog centra u Platičevu, filijalnom mjestu župe Nikinci. Nepoznate osobe su ušle u crkveno dvorište u Platičevu i na pastoralnom centru polupale jedan dupli vakumirani prozor. Time je nanesena materijalna šteta crkvi i crkvenoj zajednici koja se okuplja u prostorijama istoga pastoralnog centra.

Ovim vandalskim činom unijeli su strah i nesigurnost u inače mirnu i dobru seosku sredinu Platičeva.

Nakon saznanja o incidentu i vandalskom činu, župnik vlč. Ivica Živković obavijestio je lokalnu policiju u Platičevu. Policajci su ubrzo došli na očevid, te o svemu napravili zapisnik. O svemu je obaviještena kriminalistička policija u Rumi. Oni su, također, napravili očevid i fotografirali razbijeni prozor. Obećali su da će ovaj događaj istražiti.

Nakon saznanja o vandalskom činu oglasio se i msgr. Đuro Gašparović, biskup srijemski.

»S velikom žalošću sam primio vijest da je razbijen prozor na dvorani pastoralnog centra u Platičevu. Ovakav čin je za svaku osudu. Vjernici Rimokatoličke crkve u Platičevu su svojim trudom i sredstvima izgradili pastoralni centar u kojem su se rado okupljali u različitim prilikama života vjerničke zajednice. Ovim činom je nanesena materijalna šteta na crkvenom objektu, te izraženo nepoštovanje prema vjernicima i zajednici. Izražavam svoje veliko žaljenje zbog ovakvog postupka, s nadom da se čin ovakvog karaktera neće više ponoviti«, izjavio je msgr. Đuro Gašparović.

Ivica Zrno / Foto: Ivica Živković

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika