Aktualno Aktualno

Za ravnomjeran razvoj i ravnopravnost

Koalicija Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Suboticu (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata, Vojvođanska partija) – Tomislav Žigmanov na lokalnim izborima za Skupštinu grada Subotice izlazi s rednim brojem 7 na izbornom listiću, utvrdila je Izborna komisija Grada Subotice, nakon što su predstavnici ove koalicije predali više od 900 ovjerenih potpisa za izbornu listu u utorak, 26. svibnja.

Listu čini 28 kandidata, od kojih su polovica članovi DSHV-a, a nositelj liste i predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov kaže kako očekuje za DSHV i ovu koaliciju bolji rezultat nego na prethodnim izborima i da će koalicija osvojiti više od 10 mjesta u lokalnoj skupštini, a DSHV će moći formirati samostalni vijećnićki klub u okviru ove izborne platforme. »Kandidati na našoj listi su časni i pošteni ljudi kojima je stalo do bolje budućnosti grada Subotice. Ona je spoj iskustva i mladosti. U svojim lokalnim zajednicama uživaju ugled, poznati su po poštenom i zauzetom zalaganju za dobro društva. Nadamo se samo da nećemo biti medijski prešućivani«, kazao je Žigmanov.

Stranke na ovoj listi su se okupile oko temeljnih europskih vrijednosti, s ciljem da ponude političku alternativu postojećim strukturama vlasti zarad ostvarenja ravnopravnosti svih zajednica i ravnomjernog razvoja svih dijelova Subotice i prigradskih naselja, kaže Žigmanov: »Želimo povratiti europsko lice naše Subotice! Želimo da Subotica dobije modernu, efikasnu i transparentnu upravu koja će biti servis interesa i potreba građana! Želimo povećati njezinu kompetenciju i depolitizirati je, da ne budemo svjedoci rijetko viđene partitokracije – riječju, želimo imati lokalnu upravu daleko sposobniju od podjele paketa potrebitima što, vidjeli smo, sada nije slučaj. Želimo Suboticu koja će imati ravnomjerno razvijenu komunalnu i svaku drugu infrastrukturu i u svim naseljenim mjestima. Želimo da građani Subotice mogu živjeti od svojega rada i da mladi mogu graditi perspektive za ostanak ovdje, a da pri tom ne moraju biti ucijenjeni članstvom u vladajućim političkim strankama. Želimo grad koji će biti posebno osjetljiv na prilike u poljoprivredi, napose na one mlade kojima treba pružiti podršku različitim poticajima. Želimo grad bez divljih deponija. Želimo grad u kojoj će i pripadnici hrvatske zajednice biti uključeni u procese donošenja odluka i imati ista prava kao pripadnici mađarske zajednice«.

J. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika