Aktualno Aktualno

Kandidati DSHV-a na svim razinama

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini izlazi na raspisane izbore na svim razinama – za zastupnike za Narodnu skupštinu Republike Srbije (250), za zastupnike za Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine (120) i za vijećnike skupština lokalnih samouprava – gradova i općina u Srbiji

Izbori će biti održani u nedjelju, 21. lipnja, od 7 do 20 sati na oko 8.300 biračkih mjesta u Srbiji, a biračko pravo ima 6.739.441 punoljetnih građana u Srbiji, od toga u Vojvodini 1.728.991 birača. U Srbiji je, prema posljednjem popisu 57.900 Hrvata, od čega je oko 45.000 s pravom glasa.

Nakon okončanih pregovora, DSHV je usvojio predizbornu koalicijsku platformu prema kojoj je ova stranka dio političkog saveza Vojvođanski front, kojeg čine, osim DSHV-a, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Crnogorska partija, Zajedno za Vojvodinu, Rumunjska partija, Slovaci za Vojvodinu, Liberalno-demokratski pokret Vojvodine, Vojvođanski klub i Forum V21.

Izbori za Narodnu skupštinu – lista broj 7

Na izborima za zastupnike Narodne skupštine RS je ovaj savez stupio u koaliciju Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) koju čine, osim VF, Srbija 21, LSV, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, DSHV, Demokratski blok, Zajedno za Vojvodinu, Unija Rumunja Srbije, Vojvođanska partija i Crnogorska partija. Lista kandidata je predana 14. ožujka i potvrđena od Republičke izborne komisije pod rednim brojem 7. Prvi na listi je Marko Đurišić, a na listi su sljedećih 6 kandidata DSHV-a: Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a, a slijede Renata Kuruc iz Sonte, Klaudija Klopotan iz Zrenjanina, Zdenka Osterman iz Sombora, Marijana Čović iz Subotice i Marin Piuković iz Subotice

Izbori za Skupštinu APV – lista broj 5

Za izbore na pokrajinskoj razini sklopljena je koalicija Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsku Srbiju, kojeg čine, osim DSHV-a, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Crnogorska partija, Zajedno za Vojvodinu i Demokratski blok. Lista kandidata je predana i potvrđena je 16. ožujka od Pokrajinske izborne komisije pod rednim brojem 5. Prvi na listi je Nenad Čanak, a na listi su sljedećih 11 kandidata DSHV-a: Mirko Ostrogonac, Snežana Periškić, Darko Baštovanović, Tomislav Žigmanov, Josipa Vojnić Tunić, Marin Piuković, Dijana Suturović, Antun Nađ Heđeši, Svetislav Milanković, Irena Vojnić Hajduk i Klaudija Klopotan

Izbori za vijećnike skupština gradova i općina

Na izborima na lokalnoj razini DSHV, zaključno s 26. svibnjem, u okviru koalicije Vojvođanski front sudjeluje na izborima u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Baču, Beočinu i Novoj Crnji. Izborne radnje traju i dalje u Somboru, Staroj Pazovi, Pančevu, Opovu.

Kandidati DSHV-a za vijećnike Skupštine Grada Subotice na listi broj 7 VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratsku Suboticu (LSV, DSHV, VP) – Tomislav Žigmanov su: nositelj liste Tomislav Žigmanov, Josipa Vojnić Tunić, Vinko Stantić, Mirko Ostrogonac, Tome Vojnić Mijatov, Marica Stantić, Ilinka Vukoja, Svetislav Milanković, Predrag Bedeković, Ksenija Benčik, Blaško Stantić, Marijana Čović, Josip Šarčević i Irena Vojnić Hajduk.

Kandidat za vijećnika Skupštine grada Novog Sada na listi Koalicija VOJVOĐANSKI FRONT – Ujedinjeni za demokratski Novi Sad (LSV, VP, ZV) lista broj 5 je Mato Groznica.

Kandidat za vijećnika Skupštine grada Zrenjanina na listi VOJVOĐANSKI FRONT – Ujedinjeni za demokratski Zrenjanin (LSV, VP, ZV, DSHV) – Nenad Čanak – lista broj 4. je Aleksandar Lakatuš.

Kandidati za vijećnike Skupštine općine Bač na listi VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratski Bač (LSV, ZV, DSHVi) – Zdenko Kolar – lista broj 2. su Željko Pakledinac, Dorijana Vučinac, Dario Bošnjak, Slađana Omerčić, Mirko Džanić i Petar Jurišić.

Kandidat za vijećnika Skupštine općine Beočin na listi: Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Beočin – Nenad Čanak, lista broj 4, je Darko Baštovanović.

H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika