Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Žučna polemika na sjednici Savjeta MZ Sonta: Od zastave do komunalnih problema

Andrija Ađin imao ozbiljne prigovore na vođenje zapisnika, tvrdeći kako nisu uvedene njegove primjedbe, od kojih se najozbiljnija odnosila na isticanje zastave hrvatske nacionalne manjine u danima blagdana

 

 

Na sjednici održanoj u ponedjeljak, 25. srpnja, definitivno je postalo jasno da većinska koalicija u Savjetu MZ Sonta, koju je tvorilo pet članova DSHV-a i tri člana DS-a, više ni formalno ne postoji. Već prigodom glasovanja o dnevnom redu došlo je do prvih nesporazuma, a usvojen je s 8 glasova vijećnika DS-a i SPS-a, protiv su bila četvorica iz redova DSHV-a. Dopredsjednik Savjeta Andrija Ađin imao je ozbiljne prigovore na vođenje zapisnika na prethodnim sjednicama, tvrdeći kako nisu uvedene njegove primjedbe, od kojih se najozbiljnija odnosila na skidanje s dnevnog reda informacije o isticanju zastave hrvatske nacionalne manjine u danima blagdana, te da je riječ o omaškama kojima se forsiraju pojedinci iz SPS-a i DS-a, a prikriva istina. Žestoko su reagirali vijećnici iz redova SPS-a Željko Dekan i Tomislav Silađi, pa je došlo do žučne polemike, na što je oštro reagirao predsjednik MO DS-a Veljko Bačić.
Predsjednik Igor Jakšić izrekao je opomenu Tomislavu Silađiju zbog nedoličnog ponašanja, a zapisnik s prethodne sjednice nije usvojen. Daljnji tijek sjednice protekao je u mirnijim tonovima. Uz kraću raspravu sve predložene točke usvojene su preglasavanjem.

Ivan Andrašić

Opširnije u tiskanom izdanju

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika