Aktualno Aktualno

Dodijeljeno 129 knjiga prosvjetnim djelatnicima

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u ponedjeljak, 18.studenoga, 12 prosvjetnih djelatnika koji rade u nastavi na hrvatskome jeziku dobilo je na korištenje knjige kao pomoć u pripremanju i izvođenju nastave.

Dodijeljenih 129 knjiga HNV-u je donirala Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) iz Hrvatske prošloga mjeseca prigodom održavanja stručnog skupa u Subotici u okviru manifestacije Dani hrvatske knjige i riječi. Donaciju je prikupio ogranak Matice hrvatske iz Splita na inicijativu više savjetnice za školsko knjižničarstvo Ane Saulačić i više savjetnice za glazbenu kulturu Anite Gregorić iz Rijeke.

Dopredsjednica HNV-a za obrazovanje Marina Ivanković Radaković kaže kako će ova donacija poboljšati kvalitetu nastave na hrvatskome jeziku te da su se među doniranim knjigama našla književna i znanstvena djela slikovnice za djecu i knjige iz glazbene kulture.

»Ova donacija je drugačija, jer je veoma raznolika te se tu nalaze naslovi koji će koristiti odgojiteljima, učiteljima, vjeroučiteljima i nastavnicima. HNV je zahvalno za ovu donaciju, jer svakom takvom rad u obrazovanju na hrvatskom jeziku podiže se na viši nivo«, rekla je Ivanković Radaković.

Istakla je i da su dobivene knjige različite ne samo po sadržaju već i namijenjenoj uzrasnoj dobi, te da ima među njima i onih namijenjenih vjeroučiteljima, što je, kako je rekla, dragocjeno jer oni rijetko dobiju neke knjige koje mogu koristiti u radu.

Odgojitelj Predškolske ustanove Naša radost u vrtiću Petar Pan u Tavankutu Nenad Temunović pohvaljuje pristiglu pomoć iz Hrvatske u vidu knjiga, jer će im, kako kaže, puno pomoći u njihovom daljem radu s djecom. Navodi i da je veoma značajna svaka vrsta potpore – izdvaja stručno usavršvanje u organizaciji AZOO u Hrvatskoj te tehničku pomoć vrtiću u kojemu radi koje je prošle godine pružilo Hrvatsko nacionalno vijeće.

J. D. B.


 


 

Najava događaja

10.07.2020 - Izložba Cilike Dulić Kasibe u Subotici

HLU Croart iz Subotice organizira izložbu slika Cilike Dulić Kasibe u povodu 60 godina njezinog umjetničkog rada i 88 godina života. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 6. srpnja, u izložbenoj galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici, s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović. Izložena djela moći će se pogledati do 19. srpnja 2020. godine.


 

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay