Sport i zabava Sport i zabava

Dobra organizacija – neophodna

Jasmina Dulić iz Subotice instruktorica je Aka fight i Kangoo Jumps fitnessa od prošle godine. Treninge drži cijeli tjedan u dva centra za fitness, a osim toga uposlena je u gimnaziji Svetozar Marković, ne kao nastavnica tjelesnog, već matematike! S velikim žarom i entuzijazmom radi i jedan i drugi posao, a kada smo ju upitali što joj je veća ljubav, opredijelila se za matematiku i posao u prosvjeti, jer je to ono što želi raditi još od malih nogu.

Od srednje škole

Sportom se počela baviti u srednjoj školi. Kaže da su uvijek bili u pitanju neki grupni treninzi poput tae boa, pilatesa, aerobika te da je u početku bilo rekreativno. Odlaskom na studije u Novi Sad nastavila je biti fizički aktivna, a kako je vrijeme prolazilo sve ju je više to privlačilo. Najprije je trenirala tri puta tjedno, pa četiri, a sada je u dvorani za vježbanje svakim danom osim nedjelje!

Dulić navodi kako je zahvaljujući djevojci kod koje je išla na treninge u Subotici, Adriani Šever uplivala i u trenerske vode te je u travnju prošle godine dobila licencu za Kangoo Jumps instruktoricu, a u lipnju iste za Aka fight instruktoricu.

Iako zbog ovoga druženje s obitelji i prijateljima ponekad trpi, kaže da uspijeva uskladiti sve poslovne i privatne obveze te da je za to neophodna dobra organizacija.

Grupni treninzi

Kako nam objašnjava, i jedno i drugo su grupni i intenzivni treninzi. Za Kangoo Jumps, osim neobičnih cipela u kojim se trening radi, karakteristično je i brzo sagorijevanje kalorija.

»Aka na japanskom znači crveno. Crveno je boja ljubavi, krvi, energije... Aka je mješavina plesnih i osnovnih karate pokreta. Aka fight fitness je veoma dinamično vježbanje za dinamične osobe. Mogu ga prakticirati podjednako oba spola, kao i svi uzrasti. Na svakom treningu podjednako se razvijaju sve motorične sposobnosti budući je osnovna ideja Aka fight fitnnessa da na brz i zanimljiv način dovede svakoga u top formu. Aka fight trening izvlači maksimum mogućnosti koristeći prirodne pokrete mišića čime se postiže pun efekt treninga uz minimalnu šansu za povrede. Kod Kangoo Jumpsa je visoko intenzivni intervalni trening, i za sat vremena sagori se i do 1.500 kcal. Oblikuje i zateže tijelo i podiže gluteus. Poboljšava kardio-vaskularni i koštano-mišićni sustav, a zbog obuće u kojoj se izvodi čuva zglobove, koljena, kukove i kralježnicu te predstavlja revolucionarni fitnes program u kojemu sudjeluju mišićne grupe cijelog tijela«, kaže Jasmina.

Dulić treninge drži u N centru i teretani Bravo. Kaže da za ovaj vid rekreacije zainteresiranost raste, naročito za Kangoo Jumps koji je u Srbiji ove godine proslavio tek pet godina postojanja.

Za to su zaslužne brojne promocije ovih treninga i samih trenera. Ove godine su radili zagrijevanje sudionika za Subotički polumaraton, bili su na festivalu Summer 3p i Vinskom maratonu na Paliću, Danu omladine u Subotici (Prozivka), kao i na mnogim drugim manifestacijama.

J. D. B.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika