Sport i zabava Sport i zabava

Mladi daju nadu

I ove godine, u povodu proteklog uskrsnog blagdana, na Veliki petak, na nogometnom igralištu Jedinstvo u Rumi, u organizaciji HKPD-a Matija Gubec iz istoga grada, održana je tradicionalna revijalna 106. nogometna utakmica između ekipa oženjenih i neoženjenih članova ove udruge. Rezultat je i ovoga puta bio u drugom planu. Važnost održavanja ove utakmice članovi udruge iz Rume vide u održavanju duge i lijepe tradicije, druženja i njegovanja sportskog duha. Ipak, svim igračima je važno i treće poluvrijeme, gdje se u prostorijama udruge nakon utakmice najčešće zbijaju šale na račun onih koji su izgubili. S obzirom na to da je rezultat ovogodišnje utakmice bio neriješen, te nije bilo ni pobjednika niti gubitnika, to nije utjecalo na raspoloženje igrača, posebino što je ove godine sudjelovalo više mladih nego što je to bio slučaj proteklih godina.

Zdrav rivalitet

Iskustva na proteklim utakmicama pokazala su da je do sada više pobjeda imala ekipa oženjenih. Je li razlog tome njihovo duže iskustvo u nogometu ili veća strast, ne znaju. No, ono što znaju i na čega su članovi ove udruge ponosni jest duga i lijepa tradicije ove sportske manifestacije u povodu uskrsnih blagdana.

»Tradicija održavanja nogometnih susreta u našoj udruzi duga je više od jednog stoljeća. Pokojni Zlatko Kolarić koji je bio počasni predsjednik našega Društva bio je legenda nogometa na Bregu i organizator ove sportske manifestacije. Mi je s radošću nastavljamo. Nogometni meč između oženjenih i neoženjenih je jedna vrsta njegovanja zdravog rivaliteta članova naše udruge. Ali najvažnije nam je da se okupimo i da se družimo. Poslije utakmice odlazimo u prostorije Društva na večeru, riblju čorbu i prženu ribu, kako običaji i nalažu na Veliki petak«, kaže član udruge iz Rume Miroslav Galar.

Veći broj mladih

U ovom nesvakidašnjem derbiju najaktivniji su članovi sportskog odjela udruge. Ono što daje nadu to je sve veći broj zainteresirane djece za sport.

»Ponosan sam što i na ovom derbiju sudjeluje veliki broj mladih. U ekipi neoženjenih je prvi puta i jedna cura koja profesionalno igra nogomet. A što se tiče rivaliteta, njega uvijek ima. Oženjeni su uglavnom pobjeđivali do sada. S obzirom na to da je mladih sve više na ovim utakmicama, moguće je da se situacija promijeni i da će rezultati narednih godina češće ići u njihovu korist«, kaže voditelj sportskog odjela Pavle Mišak.

Pojačanje

Anja Maričić aktivna je članica udruge iz Rume. Dugi niz godina svira tamburicu u Tamburaškom orkestru, a velika strast joj je nogomet. Poželjela je da svojim znanjem i sportskim vještinama pomogne nogometnoj ekipi neoženjenih.

»Od prošle godine igram za prvu ligu Srbije ŽNK Rad iz Beograda. Ujak me je motivirao da počnem igrati nogomet i aktivno treniram i igram već 7 godina. Ovdje sam da pomognem ekipi neoženjenih, da pojačam njihov tim i da zajedno pokušamo pobijediti oženjene«, kazala je Anja.

Pobjedu nisu odnijeli, ali nisu bili ni poraženi. Na koncu nije ni važno. Ono što jest to je da se ova lijepa sportska manifestacija nastavlja i da želju za tim imaju i mlađi članovi udruge.

S. D.


 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika