Sport i zabava Sport i zabava

Nade subotičkog tenisa

Lana Virc (10) i Matija Brajkov (10) skupa treniraju u TK Spartak iz Subotice pod stručnim nadzorom njihovog trenera Veselina Rakočevića. Bilježe vrijedne rezultate i svakim novim sportskim uspjehom navješćuju kako je pred njima lijepa teniska budućnost. Nakon jednog njihovog treninga napravili smo ovaj dvostruki razgovor u kojem smo mlade talente zamolili da nam otkriju detalje svoje dosadašnje teniske priče. Naravno, s obzirom na to da su u pitanju desetogodišnjaci njihov odgovori nisu baš pretjerano opširni, ali su ipak posve dovoljnji da bismo se upoznali s novim nadama subotičkog tenisa

TENISKI POČETAK

Lana: »Tenisom se bavim već pet godina, a sve je to započelo nakon ulične igre i moje želje da započnem s aktivnim treniranjem. Tata mi je ispunio želju i počela sam redovito trenirati«.

Matija: »Četiri godine aktivno treniram tenis, a moj interes za ovaj sport je počeo nakon što sam počeo gledati na televiziji Novaka Đokovića. Poželio sam postati kao on i počeo trenirati«.

REZULTATSKI USPJESI

Lana: »Dva puta sam osvojila prvenstvo Vojvodine, a ove godine sam igrala u finalu Kupa Srbije. Osim toga, osvojila sam još desetak turnira u konkurenciji igračica do deset godina«.

Matija: »Moj najveći uspjeh je prošlogodišnje osvajanje turnira Champions bowl u Beogradu, gdje sam kao predstavnik Srbije stekao pravo natjecanja na završnom turniru u Umagu u međunarodnoj konkurenciji pobjednika ove asocijacije iz brojnih svjetskih država. Na finalnom turniru sam zabilježio pobjede protiv prvaka Italije, Španjolske i Grčke, a poražen sam u četvrtfinalu od vršnjaka iz Njemačke«.

TRENINZI

Lana: »Treniram pet puta tjedno i nikad mi nije teško doći na trening«.

Matija: »Svakog tjedna radnim danima treniram minimalno pet puta, a ponekad i subotom«.

OMILJENI UDARAC

Lana: »Najviše volim igrati forhend, i to je moj omiljeni udarac«.

Matija: »I moj omiljeni udarac je forhend, jer sam ofenzivac i volim napadati«.

ŠTO BI TREBALO POPRAVITI

Lana: »Bekhend«.

Matija: »Trebao bih još više raditi na svom bekhendu«.

PLANOVI

Lana: »Voljela bih se aktivno baviti tenisom i biti profesionalna tenisačica«.

Matija: »Želio bih jednog dana postati teniski profesionalac i zaigrati na velikoj sceni«.

UZORI

Lana: »Novak Đoković i Serena Williams«.

Matija: »Novak Đoković i Roger Federer«.

SMRIKVA BOWL

Već 23 godine se u okolici Pule održava prestižni međunarodni turnir za tenisače i tenisačice do 10 godina na kome su sudjelovali mnogi teniski talenti iz cijeloga svijeta i potom napravili zapažene rezultate na velikoj igračkoj sceni. Predstavnici Srbije na ovogodišnjem turniru su bili i Lana i Matija, a sudjelovanje na ovako jakom turniru zasigurno će im mnogo značiti za daljnji igrački napredak.

Lana: »Turnir je bio zbilja lijep i bilo je pravo zadovoljstvo sudjelovati na jednom takvom međunarodnom natjecanju. Izgubila sam u prvom kolu od jedne Engleskinje, ali mi je i sam nastup predstavljao veliko iskustvo i podstrek za dalje treniranje«.

Matija: »Mnogo mi je bilo lijepo i jako me je dojmio cijeli taj prostor. U prvom kolu sam pobijedio predstavnika Hrvatske, a poslije sam izgubio u drugom kolu. Veliko i lijepo iskustvo koje ću pamtiti«.

D. P.

 

Antrfile 1

Veselin Rakočević, trener

Lana Virc i Matija Brajkov su dva izvanserijski talentirana djeteta pred kojima je lijepa teniska budućnost. Jednako su vrijedna, disciplinirana i posvećena radu na svakom njihovom treningu. Uvijek su raspoloženi za rad i igru, a upravo zajedničko treniranje pruža kontinuirane mogućnosti za motivaciju i nadmetanje. Na taj način kvalitetno igrački utječu jedno na drugo u smjeru napredovanja u igri, što i njihovi rezultati zorno prikazuju.


 

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay