Sport i zabava Sport i zabava

Juha od rajčice

Poslije bogate, masne, jake novogodišnje trpeze odlično će doći neki laganiji prijedlog i zdravlje u tanjuru. Rajčica je odlična za krv, srce, probavu, bogat je izvor vitamina C, A i K i još mnogih važnih i neophodnih sastojaka, a čorba od rajčice uz to i odlično grije. Od vas zavisi kojim sastojcima ćete začiniti juhu od rajčice, a mi vam predlažemo da obavezno počastite tijelo i dušu ovom čarobnom juhom.

Potrebno: 1 crni luk / 2-3 mrkve / 1 krumpir / 1 celer / 1 zelen / 1l rajčice / 0,5l vode / sol / papar / žličica mljevene paprike / nekoliko komada češnjaka / 1 jaje / tijesto (male flekice)

Postupak: Mrkvu, zelen i krumpir očistiti i narezati na sitne komade. U posudu dodati očišćen luk, nekoliko komada češnjaka, naliti vodu i staviti na tihu vatru da se povrće polako skuha. Dodati kuhanu rajčicu, peršin, sol i mljevenu papriku i ostaviti da malo vri. Pred kraj dodati jaje tako što ćete ga istresti u juhu i odmah promiješati. Nekoliko minuta prije završetka dodati flekice. Kada se tijesto skuha, juha je gotova.

Napomena: Ovo je recept bez masnoće, a vi ukoliko volite masnije, izmijenite po svome.

G. Koporan


 

Najava događaja

26.05.2018 - Lira naiva u Maloj Bosni

Lira naiva 2018. u Maloj Bosni

Hrvatska čitaonica u suradnji s Katoličkim društvom Ivan Antunović priređuje šesnaesti po redu Pokrajinski susret hrvatskih pučkih pjesnika Lira naiva 2018. Ovaj cjelodnevni susret svake se godine odvija u drugom mjestu, a ove godine će to biti Mala Bosna. Pjesnička večer će biti održana u subotu, 26. svibnja, u Vjeronaučnoj dvorani župe Presvetog Trojstva (Subotička bb) s početkom u 17 sati, gdje će se publici predstaviti pjesnici iz Srbije i Hrvatske, a bit će predstavljena i knjiga izabranih stihova Nova nada – Lira naiva 2018. za koju je izbor uradila profesorica hrvatskog jezika Ana Gaković.

Gošća pjesnikinja ove je godine Ljiljana Crnić iz Beograda, dobitnica Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije 2015. godine za očuvanje materinskog jezika naroda i nacionalnih manjina Srbije.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay