Sport i zabava Sport i zabava

Imamo momčad za prvo mjesto

Zagreb je domaćin Europskog nogometnog prvenstva autohtonih hrvatskih manjina

 
 
 
Razgovor vodio: Dražen Prćić   
 
Ovoga vikenda Hrvatska će biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva reprezentativnih selekcija hrvatskih autohtonih manjina na kojemu će sudjelovati i izabrana selekcija Hrvata iz Vojvodine. Neposredno pred odlazak za Zagreb, zamolili smo izbornika Marinka Poljakovića za kraći razgovor.
 
»Na put polazi 18 nogometaša, koliko je i propisano prema natjecateljskim propozicijama, i mislim da imamo vrlo solidnu momčad koja je sposobna napraviti najbolji rezultat. Ovoga puta u sastavu imamo nogometaše iz brojnih vojvođanskih mjesta (Beočin, Novi Sad, Sombor, Pačir, Golubinci), te standardno igrače s teritorija subotičke općine. Prosjek godina nam je nešto veći, što će doprinijeti iskustvenoj snazi momčadi, ali imamo i mladih, talentiranih nogometaša čije vrijeme tek dolazi«, pojasnio je izbornik Poljaković.
Pripreme
Kao i uvijek, u uvjetima kada je većina reprezentativaca opterećena natjecateljskim obvezama u svojim matičnim klubovima, a potencijalni slobodni termini »prebukirani«, teško je pronaći prostor za pripremno okupljanje i kontrolne susrete. U sklopu priprema
za odlazak na turnir u Zagreb, reprezentacija vojvođanskih Hrvata je odigrala dva pripremna susreta protiv Cibalie (Vinkovci) i Tavankuta, u kojima je rezultat bio u drugom planu.
»Uvijek imamo problem okupljanja momčadi tijekom natjecateljske sezone, jer klubovi nerado puštaju svoje igrače na prijateljske susrete ovoga tipa. Odigrali smo dva pripremna susreta u kojima smo dali šansu svim pozvanim nogometašima i pokušali pronaći najbolji sastav za ovo međunarodno natjecanje.“ 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika