Aktualno Aktualno

Učiniti sve za pomirenje

Povodom uskršnjih blagdana beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar je 28. ožujka sa svojim suradnicima u prostorijama ordinarijata u Beogradu organizirao svečani uskršnji prijem. Voditelj prijema vlč. Jovan Vejn, sudski vikar Beogradske nadbiskupije se u pozdravnom govoru osvrnuo na papin apel za mir upućen cijelome svijetu povodom Uskrsa
Nadbiskup Hočevar je rekao da Beogradska nadbiskupija i on osobno osjećaju posebnu potrebu da učine sve moguće i nemoguće da bi bilo pomirenja i jedinstva među svim kršćanima, a među crkvama i vjerskim zajednicama nove sinergije.
 
 
»Zato mi je posebno drago što su uz prisutnost nas koji slavimo Uskrs ovdje prisutni i židovski predstavnik gospodin rabin, kao i islamski predstavnik. Logično je da pesah    nastavljamo. Isto tako znamo i ne smijemo sakrivati od očiju da je ovaj trenutak povijesno izvandredno kompleksan. Mnogo to vi bolje znate, koji ste direktno odgovorni za društveni život, da može biti takav egzodus naroda u ovo vrijeme koji će zapravo sve nas u cjelini poremetiti. Taj egzodus je plod neuravnoteženosti koja živi i koja postoji u našem svijetu«.
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je Hočevaru i svim građanima koji slave Uskrs poželio sreću i uspjeh, katoličkoj zajednici napredak, a Srbiji da umije pomoći napredak svakog svog građanina, svake religije i svakom pripadniku te religije.
Od značajnih gostiju na prijemu su bili i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom, dr. Mileta Radojević sa suradnicima iz Uprave za suradnju s crkvama i vjerskim zajednicama, ministar obrane Zoran Đorđević, savjetnik predsjednika Vlade Vladimir Božović, kao i veleposlanici Italije, Hrvatske, Češke, Argentine i drugi.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika