Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Mačkare – premundureni dani

Golubinci su i ove godine bili mjesto okupljanja velikog broja ljudi na premundurenim danima, manifestaciji koju organizira HPD Tomislav. Manifestacija traje tri dana. Počela je u petak, 5. veljače, balom pod maskama koji su organizirali mladi, nastavljena u subotu izborom najboljih maski na maskenbalu, a najsvečanije je bilo u nedelju tijekom Karnevalskog dana, kada su Golubinčani pod maskama prošetali kroz selo. Ove godine manifestacija je poprimila međunarodni karakter, jer su osim Golubinčana, Surčinaca, Zemunaca i Rumljana, gosti ove lijepe manifestacije bili i članovi dvije kulturne udruge iz Hrvatske.
 
 
Golubinačkim ulicama ove je godine prošlo preko 500 sudionika karnevala, obučenih u šarolike i raznobojne maske. Golubinačke mačkare održavaju se 13. put za redom, a svake godine manifestacija je sve posjećenija i bolja, što potvrđuje i ovodišnja velika posjećenost, kako sudionika tako i gledatelja: »Karneval je bio jako dobar i pamtit ćemo ga po tome što je ove godine imao međunarodni karakter, s obzirom na to da imamo goste iz Hrvatske koji su omasovili broj sudionika karnevala«, istaknuo je  tajnik HPD-a Tomislav Golubinci Ivan Radoš. Organizacija Mačkara trajala je mjesec dana: 
»U organizaciju je bio uključen veliki broj ljudi, osim uprave Društva, uključio se i veliki broj mještana. Odaziv sponzora bio je izuzetan, a pokrovitelj nam je kao i tijekom proteklih godina bila Općina Stara Pazova«, ističe Radoš.
 
S. Darabašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika