Aktualno Aktualno

Za predsjednika podružnice izabran Andrej Španović

 
Na četvrtoj redovitoj izbornoj skupštini Podružnice DSHV-a Srijem, koja je održana 20. listopada u Srijemskoj Mitrovci, izabrano je novo vodstvo podružnice na čelu s predsjednikom Andrejom Španovićem. U odbor Podružnice DSHV-a Srijem izabrani su: Zlatko Načev, Damir Pismetrović, Krunoslav Đaković iz Srijemske Mitrovice i Dragan Leko i Damir Stanojević iz Novog Sada. Predloženi kandidati od strane Podružnice Srijem za vijeće Hrvatskog nacionalnog vijeća su Mato Groznica i Krunoslav Đaković. Na samom početku skupštine svim nazočnima se obratio predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, koji je tom prigodom izrazio nadu da će se članstvo Podružnice DSHV Srijem u narednom periodu proširi i u ostalim gradovima Srijema, od Šida do Zemuna, i pozvao delegate na predstojeću skupštinu, kada će se birati novi predsjednik te stranke.
 
 
»Čast mi je da sam na kraju svoje karijere došao na listu HDZ-a, gdje se ne dolazi tako lako. Nas netko iz Hrvatske mora podržati, jer mi ovdje ne možemo sami. Mi želimo takvu vladu koja će voditi svoj narod, pa bio on u Srbiji ili u drugim državama. Sada će doći ključni pregovori jer se otvaraju poglavlja i ako se to ne uradi dobro, onda će naredne generacije imati problema i prosto nas neće biti. Dajemo podršku HDZ-u, jer oni nekako najbolje razumiju naše probleme ovdje«, istaknuo je Petar Kuntić pozivajući Srijemce da glasuju na predstojećim izborima i prenoseći im podršku od novog kandidata za predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova, kako je rekao, borca za prava Hrvata još iz devedesetih godina. 
Prema riječima novoizabranog predsjednika Podružnice DSHV-a Srijem Andreja Španovića, četvrta izborna skupština u Srijemskoj Mitrovici održana je kako bi spremni mogli sudjelovati na skupštini DSHV-a, koja će biti održana 30. listopada. Kako je istaknuo, sve ono što je zacrtano u njihovom planu na prethodnoj skupštini, dobrim dijelom je i urađeno.
 
Suzana Darabašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika