Tema Tema

Formira se Hrvatska lista – DSHV

Izbori za nove članove skupština mjesnih zajednica na teritoriju Grada Subotice bit će održani 19. srpnja. Na ovim izborima sudjelovat će i Hrvatska lista – DSHV 
U planu je da prilikom izborne utrke ova lista istakne kandidate u 17 mjesnih zajednica, od ukupno 37 postojećih.
Sastanak subotičke podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini 
u okviru priprema i aktivnosti za predstojeće izbore održan je 16. lipnja u Domu ove stranke.
 
 
Aktivnosti prema planiranom
 
»Na sastanku su bili nazočni naši aktivisti iz mjesnih zajednica u kojima planiramo izaći na izbore. Prije tjedan dana dogovorili smo raspodjelu o tome tko će što činiti i raditi i, evo, danas se moglo čuti da dobro napredujemo. Materijali će biti kompletirani i bit će na vrijeme dostavljeni Izbornom povjerenstvu Grada Subotice. Planiramo izaći na birališta u 17 mjesnih zajednica, a naziv liste je Hrvatska lista – DSHV. Nadamo se da će ubrzo ovaj naziv biti i službeno potvrđen od strane Izbornog povjerenstva«, kaže predsjednik subotičke podružnice DSHV-a Martin Bačić i kao manji problem glede ovih izbora navodi što Hrvatska lista – DSHVneće biti među prvim listama na izbornim listićima. 
»Nismo ni 'blizu vatre', tako da nismo mogli imati unaprijed potrebne materijale i prikupljene podatke za izbore, tako da smo aktivnosti oko ovih izbora počeli provoditi tek kada smo doznali za održavanje izbora, a za koje smo smatrali da neće biti sada raspisani, jer se gotovo prije nekoliko dana govorilo kako će se izbori za mjesne zajednice održati onda kada i lokalni i pokrajinski, dakle koncem ove ili početkom sljedeće godine«.
 
Zvonko Sarić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika