Aktualno Aktualno

Zadržati decentraliziran sustav distribucije

Povodom planova da se postojeća četiri privredna društva za distribuciju električne energije na području Republike Srbije među kojima je i PD Elektrovojvodina Novi Sad pripoje Elektrodistribuciji Beograd, na prijedlog pokrajinske Vlade, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine usvojila je 26. svibnja na svojoj 44. sjednici Informaciju o restrukturiranju JP Elektroprivreda Srbije i donijela sljedeće zaključke:
 
Gašenje PD Elektrovojvodina d.o.o. Novi Sad, smatra se štetnim po interese Autonomne Pokrajine Vojvodine i interese građana i građanki Pokrajine.
Inzistira se na realizaciji svih zaključaka Skupštine AP Vojvodine od 14. prosinca 2012. godine, kada je prvi put bila aktualna tema o restrukturiranju JP Elektroprivreda Srbije.
Predlaže se Vladi Republike Srbije da predstavnike Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade i Sindikalne organizacije PD Elektrovojvodina Novi Sad, uključi u rad stručnih timova za reorganizaciju JP Elektroprivreda Srbije i razdvajanje elektrodistributivne djelatnosti.
Skupština AP Vojvodine predlaže da se zadrži decentraliziran sustav za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom, i stoga smatra da je potrebno formirati više operatera, te predlaže Vladi Republike Srbije da PD Elektrovojvodina Novi Sad bude jedan od operatera za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sustavom.
Predlaže se Vladi Republike Srbije da PD Elektrovojvodina Novi Sad, kao kompanija od strateškog značaja za AP Vojvodinu, zadrži status privrednog društva, radi osiguranja kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije kupcima, kao i očuvanja imovine građana i privrednih subjekata s teritorija AP Vojvodine čijim je sredstvima izgrađena infrastruktura.  
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika