Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Za dobrobit oba naroda, s obje strane granice

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem posjetilo je 24. ožujka Općinu Stara Pazova gdje ih je primio predsjednik Općine Đorđe Radinović sa suradnicima s ciljem da se prekogranična suradnja koja je uspostavljena 2009. godine pojača i unaprijedi. 
U izaslanstvu Vukovarsko-srijemske županije bili su kao i uvijek i predstavnici srpske zajednice koji su i dio vlasti u ovoj županiji, a domaćini su bili i članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Tomislav iz Golubinaca i njihov predsjednik Vlatko Ćaćić. Susretu je nazočio i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić koji već dugo godina surađuje sa županom Galićem i za kojega kaže kako je od velike pomoći hrvatskoj zajednici u Srbiji i zahvaljujući kojem niti jedan susret kojem on nazoči u Srbiji ne prolazi bez predstavnika hrvatske zajednice.
 
 
 
Suradnjom do boljeg života
 
Na početku susreta u Općini predsjednik općine Đorđe Radinović istaknuo je povoljan geografski položaj Stare Pazove te politiku lokalne samouprave koja je pridonijela razvijenosti privrede i smanjenju nezaposlenosti. Istaknuo je i bogat kulturan život kojemu doprinose i manjinske zajednice pa tako i Hrvati i njihovo društvo HKPD Tomislav iz Golubinaca. 
Božo Galić je istaknuo kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji pored najbrojnije srpske manjine živi i slovačka manjina i druge nacionalne zajednice kao što i u Staroj Pazovi žive i pripadnici hrvatske zajednice te im je zbog toga osobito drago što su potpisali sporazum o suradnji još 2009. godine. Župan Galić je izrazio i očekivanje da će se ta suradnja pojačati u budućnosti. 
 
Jasminka Dulić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika