Intervju Intervju

Ključna pitanja se više neće stavljati pod tepih

»Ono što smo se nadali, što smo svi u stranci i očekivali to se dogodilo – nova predsjednica Republike Hrvatske je Kolinda Grabar-Kitarović i nadamo se da će obavljati dužnost predsjednice naše matične države na onoj razini kako je do sada obavljala sve visoko pozicionirane dužnosti  koje je imala u svojoj karijeri«, prvi je komentar predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Petra Kuntića nakon održanog drugog kruga predsjedničkih izbora. 
Pobjednica predsjedničkih izbora u Hrvatskoj Kolinda Grabar-Kitarović prva je među predsjedničkim kandidatima u Republici Hrvatskoj koja je posjetila ovu stranku tijekom predizborne kampanje, a DSHV joj je pružio podršku prije izbora pozivajući svoje članove i simpatizere da glasuju za nju.
 
HR: Na predsjedničkim izborima podržali ste pobjednicu izbora Kolindu Grabar-Kitarović kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice. Što vas je opredijelilo za to?
 
DSHV u posljednjih godinu dana ima sve bolju i bolju suradnju s Hrvatskom demokratskom zajednicom koja više nije na nivou protokola već na nivou ozbiljnije suradnje, bez obzira što je HDZ momentalno u oporbi. Shodno tome i, tada predsjednička kandidatkinja, Kolinda Grabar-Kitarović je boravila u prostorijama stranke obratila se članovima i simpatizerima što je ulilo nadu ovdašnjem puku da nas neće zaboraviti, da misli ozbiljno. A da misli ozbiljno svakako govori i to da je prva u povijesti ovoga naroda koja je izravno tijekom kampanje posjetila političku stranku Hrvata – DSHV. 
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
Jasminka Dulić
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika