Aktualno Aktualno

Ugovori o dodjeli novčanih sredstava

Potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyilas, sastao se u ponedjeljak s  novoizabranim predsjednicima 14 nacionalnih vijeća nacionalnih manjina s teritorija AP Vojvodine. Ovom prilikom potpisani su ugovori o dodjeli novčanih sredstava ovim pokrajinskim institucijama za financiranje njihovih redovitih djelatnosti. Riječ je o sredstvima izdvojenim rebalansom ovogodišnjeg pokrajinskog proračuna. Ovom prilikom razgovorano je i o unapređivanju suradnje između resornog tajništva i nacionalnih vijeća nacionalnih manjina.
 
 
Pokrajinski tajnik Mihály Nyilas, upoznao je goste s radom Tajništva, osvrnuvši se na financiranje rada nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, koji imaju registrirano sjedište na teritoriju AP Vojvodine. Kako je podsjetio, u 2014. godini za financiranje nacionalnih vijeća, Tajništvo je izdvojilo 40.000.000 dinara za redovnu i 15.000.000 dinara za razvojnu djelatnost. Rebalansom pokrajinskog proračuna osigurano je dodatnih 20.000.000 dinara za financiranje ovih institucija.
»Iznos sredstava za dodjelu se utvrđuje na osnovu upitnika, koje početkom svake godine, Tajništvo dostavlja nacionalnim vijećima s teritorija AP Vojvodine, kako bi vijeća unijela podatke za svoju nacionalnu zajednicu u vezi s ostvarivanjem nadležnosti u oblasti obrazovanja, kulture, informiranja i službene uporabe jezika i pisma«, istakao je Mihály Nyilas. On je ukazao da se na osnovu podataka iz dostavljenih upitnika, utvrđuje broj bodova i određuju iznosi za dodjelu financijskih sredstava za svako nacionalno vijeće, u skladu s proračunskim sredstvima za navedenu namjenu u određenoj proračunskoj godini.
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika