Aktualno Aktualno

Nastup na Svjetskim hrvatskim igrama

Pod predsjedavanjem koordinatora Petra Kuntića, u ponedjeljak 16. lipnja u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici održana je treća sjednica Sportskog odjela krovne institucije Hrvata u Srbiji. Dnevni red je imao samo jednu točku, koja se bavila predstojećim nastupom hrvatskih sportaša s ovih prostora na Svjetskim hrvatskim igrama, koje će biti održane u Zagrebu od 22. do 27. srpnja ove godine.
 
 
»Započinjući realiziranje nastupa hrvatskih sportaša iz Srbije na Svjetskim hrvatskim igrama donijeli smo odluku kako nećemo utrošiti niti dinara iz fondova HNV-a, nego ćemo se nastojati snaći za potrebna financijska sredstva. Uspjeli smo prikupiti dovoljno za nastup petnaest sportaša i sportašica, te putovanje nekoliko članova našeg izaslanstva koje će predstavljati Hrvate iz Srbije. S obzirom da je u jednom trenutku zbog visokog iznosa kotizacije od 250 eura po pojedinom sudioniku naš nastup došao u pitanje, možemo biti zadovoljni kako smo u konačnici ipak uspjeli osigurati dovoljno sredstava za dostojno predstavljanje Hrvata s ovih prostora. Nastup na Svjetskim hrvatskim igrama, koje su svojevrsna hrvatska Olimpijada, velika je stvar za predstavljanje i afirmaciju hrvatske manjinske zajednice u Srbiji«, istaknuo je Kuntić.
Sjednici su nazočili članovi Sportskog odjela HNV-a iz Bača, Rume, Sombora i Subotice, te koordinatorica nastupa Hrvata iz Srbije na Hrvatskim svjetskim igrama Anita Žanić.
Na koncu je usvojen prijedlog o inicijaticivi za organiziranje međunarodnog memorijalnog malonogometnog veteranskog turnira Dujo Runje, koji bi se igrao u spomen na istaknutog društveno političkog djelatnika i pokrajinskog zastupnika DSHV-a.
 
D. P.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika