Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Nastavu pohađa pedesetero učenika

Školska godina za prvu generaciju učenika iz Bezdana i Berega, koji su pohađali izborni predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, je završena. Posjetili smo ih na njihovom posljednjem satu, prošloga petka, da bismo sada, na samom kraju, čuli kakvi su im dojmovi glede ove nastave i hoće li na te sate ići i sljedeće školske godine.  
 
 
  
ZANIMLJIVI I ZABAVNI SATI
 
Grupa u Beregu ima 15 učenika od trećeg do šestog razreda. Nastavu drže Iva Babić i Tamara Lerić. Početak tog posljednjeg sata najnestrpljivije su očekivale Valentina i Danijela željne da nastavnici Ivi što prije pokažu svoju pjesmicu – »Moja škola«. Kažu uglas kako su im sati hrvatskog jezika bili zanimljivi i bez dvoumljenja na naše pitanje hoće li i sljedeće godine ići na ovaj izborni predmet kažu – da. Veljku iz četvrtog razreda najviše se na satima hrvatskog jezika dopalo crtanje i neke zanimljive, nove stvari koje su naučili. Kaže kako mu nije naporno i, naravno, nastavlja i iduće školske godine sa satima hrvatskog jezika. 
 U Bezdanu izborni predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture prati 35 učenika. Uz Ivu Babić nastavu vodi i Karlo Fuderer. Na posljednjem satu zadaća im je bila napraviti pano i napisati svoje dojmove o satima hrvatskog. Na Jovanu najveći dojam ostavio je maskenbal, Nikoli su se dopali filmovi, dok je za Zoranu od svih sata najomiljeniji sat hrvatskog. Hrvatska je najbolja država, igrali smo se puno igara, na hrvatskom je uvijek zanimljivo, na hrvatskom nas ima puno i tamo je baš zabavno, dopao mi se izlet u Tavankut, još su neki od dojmova koje su na zajedničkom panou napisali učenici iz Bezdana. I što je nama iz »Hrvatske riječi« posebice drago, u središtu panoa je tekst i fotografija s naše novinarske radionice, koju su pohađale i četiri učenice iz Bezdana.
 
Z. Vasiljević
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika