Intervju Intervju

Na svakom polju nastojat ću pružiti maksimum

Senzacionalni pobjednik Wimbledona 2001. godine, na kome je igrao još i tri finala, odavno je već kao igrač ušao u sportsku legendu, ali prestankom aktivne profesionalne karijere i dalje ne može bez tenisa. Nastupe na veteranskim turnirima upotpunio je i trenerskim ulogama. Prije nekoliko mjeseci postao je trener najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, a prihvatio je i ulogu koordinatora svih selekcija u Hrvatskom teniskom savezu.
 
 
HR: Poznavatelji prilika u hrvatskom tenisu s velikim su odobravanjem primili vijest kako ste se prihvatili dužnosti koordinatora svih starosnih selekcija u HTS-u...
U biti, tim sam poslovima bavio i prije, samo je sada to sve dovedeno u službenu formu, te sada i formalno obnašam ovu dužnost ispred Hrvatskog teniskog saveza. Činim to radi svih ljudi koji su u savezu i kojima je stalo da učinimo nešto dobro za budućnost hrvatskog tenisa. 
HR: Hoće li se ova odgovorna dužnost kositi s trenerskim obvezama prema Marinu Čiliću, ali i s vašom seniorskom karijerom?
Marin je u ovom trenutku prioritet broj jedan i s njim planiram provesti 20-25 tjedana na ATP touru, a posao u savezu je neizravno povezan sa svim mojim ostalim aktivnostima. U planu je organiziranje kampa u trajanju od šest tjedana, tijekom kojih će se raditi s najtalentiranijim hrvatskim tenisačima i tenisačicama, i sve to moram uskladiti i s mojim igračkim obvezama na Senior touru. Primjerice, neki Marinovi i moji turniri se ovoga proljeća poklapaju u SAD-u, neke moram odraditi jer sam ih ugovorio još prošle godine, prije početka naše suradnje. Gusto je, ali ću uspjeti sve koordinirati i na svakom polju nastojati pružiti maksimum.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika