Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Uspostavljanje suradnje

Delegacija Vukovarsko-srijemske županije koju su predvodili župan Božo Galić te Andrija Matić, pročelnik županijskog ureda za poljoprivredu, boravila je 26. listopada u službenom posjetu Gradu Srijemska Mitrovica, koga je predstavljao gradonačelnik Branislav Nedimović sa suradnicima. Tom prigodom održan je sastanak u prostorijama općine na kojem se razgovaralo se o uspostavljanju suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Srijemske Mitrovice. Do posjeta je došlo na inicijativu podružnice DSHV-a Srijem, čiji su predstavnici Andrej Španović, Zlatko Načev i Damir Pismestrović bili i sudionici sastanka.
 
 
 
Predstavnici županije obećali su podršku u edukaciji zaposlenih u gradskoj upravi Srijemske Mitrovice i pisanju i upravljanju projektima Europske Unije. Također je dogovorena izrada zajedničkog projekta koji bi povezao dva najpoznatija kulturna događaja na srijemskim prostorima - Vinkovačke jeseni i Srijem folk festa, a dogovorena je i izrada projekta koji bi imao za cilj edukaciju uposlenika obiju uprava.
Andrej Španović i Zlatko Načev upoznali su predstavnike županije s hrvatskom zajednicom u Srijemskoj Mitrovici i njenim aktivnostima na političkom i kulturno-prosvjetnom polju. Ocijenjeno je da je suradnja s gradskom upravom dobra, ali da još uvijek ima prostora gdje bi se ona mogla unaprijediti, a kao primjer je naveo uključivanje u prekogranične projekte s Hrvatskom, pri čemu bi Hrvati iz Srijemske Mitrovice neposredno sudjelovali u izradi i provedbi projekata. 
 
 
Ana Dujić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika