Tema Tema

Čvrsta obećanja predsjednika Nikolića

 
Obraćajući se djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koja nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku ili slušaju predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u školama u Vojvodini i njihovim nastavnicima predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović poželjeli su da sadašnje generacije odrastaju u miru i prijateljstvu. U sklopu dvodnevnog posjeta Josipovića Srbiji, tijekom kojeg se po prvi puta službeno sastao s predsjednikom Nikolićem, prošloga četvrtka su dva predsjednika posjetila i Donji Tavankut i Osnovnu školu »Matija Gubec«, gdje su nazočili otvorenom satu hrvatskog jezika u sklopu manifestacije Dani Balinta Vujkova.
 
 
 
 
»Odlučili smo otvoriti novu stranicu knjige odnosa između Srbije i Hrvatske, srpskog i hrvatskog naroda, srpskog i hrvatskog jezika, običaja, vjere, tradicije i prošlosti samo zbog toga što želimo stvoriti našoj djeci novu budućnost. Ta budućnost mora biti neopterećena onim što smo doživljavali mi ili naši stari«, rekao je predsjednik Nikolić te je poručio na koncu: »Srbija stoji uz vas svakoga časa«. 
»Da li svi mi skupa ovdje, Hrvatska i Srbija, srpski narod i hrvatski narod, mogu zatvoriti neke nelijepe stranice povijesti i da li mogu svoj djeci, malim Hrvatima, malim Srbima i malim Mađarima, i svim malima ma kako se nazivali, pružiti sretno djetinjstvo i uspješnu budućnost? Mi vjerujemo da možemo. Hrvatska i Srbija moraju pružiti svojim građanima, bez obzira da li su srpske, hrvatske ili druge nacionalnosti, sve uvjete za napredovanje, sve uvjete da njeguju svoje običaje, tradiciju, kulturu, vjeru i sve ono što smatraju važnim«, poručio je predsjednik Josipović.
 
J. Dulić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika