Aktualno Aktualno

Proslavljen ulazak Hrvatske u EU

Veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak održao je 25. lipnja prijam u povodu Dana državnosti, Dana oružanih snaga i ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. 
 
 
 
 
 
Nakon intoniranja hrvatske i srpske himne veleposlanik Kuprešak je pozdravio predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, zatim bivšeg predsjednika Hrvatske i Jugoslavije Stipu Mesića te članove diplomatskog kora, ministre, predstavnike parlamentarnog života i crkvene velikodostojnike. 
Na kraju svoga mandata uputio je »najsrdačniju zahvalnost« svima onima koji su ga podržali, osobito »predsjedniku Mesiću koji me je poslao ovdje u Beograd jer smo željeli poboljšati hrvatsko-srpske odnose, željeli smo prevazići sve one probleme koji su nas opterećivali posljednjih dvadeset godina«. Najavio je da će i dalje biti prisutan u regiji kroz novu dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova i da će nastojati »još poboljšati ono što smo započeli za vrijeme mog mandata«.
Kuprešak je ponovio nedavnu izjavu ministrice Vesne Pusić da bi Hrvatska dala svoj glas za dodjelu datuma Srbiji za pregovore o članstvu te izrazio nadu da će i Srbija uskoro postati članica EU i da će dvije zemlje surađivati kao partneri i u Uniji.
Na prijamu su bili predstavnici brojnih hrvatskih kulturnih udruga, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Darko Sarić Lukendić i potpredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Mata Matarić, ali je bilo zapaženo i odsustvo lidera hrvatskih manjinskih institucija.   
J. D.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika