Tema Tema

Blaženici u čast, a nama na radost

Povodom obilježavanja deset godina od proglašenja blaženom Mariju Propetog Isusa Petković, održan je X. susret dječjih vrtića »Marija Petković«. Susret je održan 8. lipnja u Blatu na Korčuli, a prisustvovala su djeca iz istoimenih vrtića iz Splita, Zagreba, Blata, Pule i Subotice, dok su predstavnici Osijeka ove godine bili opravdano odsutni.
 
 
 
 
 
 
Radujmo se u zajedništvu
Cilj ovih susreta je da djeca i roditelji iz vrtića koji nose ime prve hrvatske blaženice posjete svetište blažene Marije Petković kako bi se još bolje upoznali s njenim životom i radom, ali i da zahvale za sve primljene milosti tijekom boravka u vrtiću te zazovu blagoslov za sretan početak školovanja svoje djece. Bit je svakako i sveta euharistija te su ovi susreti dječjih vrtića započeli svečanom svetom misom u dvorištu svetišta koju je predvodio biskup dubrovački msgr. Mate Uzinić u zajedništvu s braćom svećenicima vlč. dr. Marinkom Stantićem iz Sombora i don Nikolom Berišićem, župnikom iz Blata. Program je potom nastavljen tribinom za roditelje na temu »Vjera u obitelji«, koju je u samostanskoj dvorani održao mons. Mate Uzinić.
U velikoj dvorani Doma kulture u Blatu uslijedilo je predstavljanje svih vrtića. Nakon prigodnih pozdravnih riječi koje su u ime domaćina nazočnim mališanima, tetama-odgojiteljicama, časnim sestrama i roditeljima iskazali općinski načelnik Ante Šeparović i provincijalna predstojnica s. m. Nelija Pavlović, gosti su ocu biskupu msgr. Mati Uziniću i svojim domaćinima uručili prigodne poklone. Djeca iz vrtića »Marija Petković« iz Subotice, obučena u bunjevačku narodnu nošnju, darovala su sliku od slame urađenu u znaku godine vjere.
 
Bernadica Ivanković
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika