Aktualno Aktualno

Prepolovljen paušal članovima Izvršnog odbora

 

 
Prošloga četvrtka, 31. siječnja,  u Subotici je održana 44. redovita sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća, na kojoj je nazočilo 25 od ukupno 29 vijećnika. Na sjednici je donijeto desetak odluka, mahom jednoglasno, a jedina ozbiljnija rasprava vodila se oko točke dnevnog reda vezane za smanjene paušalne naknade članovima Izvršnog odbora zbog neredovitog dolaska na sjednice toga tijela HNV-a. 
Usvojen je prijedlog o nastavku rada i angažiranju novog tajnika u Područnom uredu  HNV-a u Srijemskoj Mitrovici. Novi tajnik je Marko Marjanović, strojarski tehničar iz Srijemske Mitrovice, koji će ovu dužnost obnašati s polovicom od punog radnog vremena, na određeno vrijeme radi zamjene privremeno odsutnog zaposlenika. 
Vijećnici su dali pozitivno mišljenje na Plan i program rada te Financijski plan Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata za 2013. godinu. U svezi s ovom točkom, rad Zavoda pozitivnim su ocijenili vijećnici Mata Matarić, Petar Balažević i Mato Groznica. 
Vijećnici su velikom većinom glasova  prihvatili prijedlog o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu uposlenika. Tom odlukom je članovima Izvršnog odbora HNV-a za rad u tome tijelu smanjena paušalna naknada na 5.000 u odnosu na dosadašnjih 10.000 dinara. S druge strane, ovom odlukom članovi Vijeća i članovi Izvršnog odbora stekli su pravo na naknadu u iznosu od 1.500 dinara za nazočnost na svakoj sjednici HNV-a, odnosno IO HNV-a. 
 Osnovni prijedlog bio je da se u potpunosti ukine paušalna naknada članovima Izvršnog odbora. Ipak, vijećnici su usvojili odluku po kojoj se ova naknada umanuje za polovicu prijašnjeg iznosa, što je bio prijedlog dopredsjednika HNV-a Zlatka Načeva.  
 
D. B. P.
 
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika