Intervju Intervju

Tamburaška glazba ima lijepu budućnost

 

Svoju ljubav prema tamburi Vojislav Temunović je već odavno potvrdio svirajući u subotičkim orkestrima, te kao dugogodišnji bas-primaš i čelist u ansamblu »Hajo« iz Subotice. Usmjerivši se prema pedagoškom radu i završivši glazbenu akademiju u Novom Sadu, ovaj svoj dar i sklonost iskazuje radeći s mladim naraštajima u subotičkoj Muzičkoj školi, ali i u okviru ovdašnjih udruga kulture s hrvatskim predznakom.   

 

 

 

HR: Završen je još jedan Festival bunjevački pisama u Subotici. Kakvi su vaši konačni dojmovi i što biste posebno istaknuli u svezi s ovom tradicionalnom glazbenom manifestacijom?
Mislim da je festival protekao u dobrom ozračju i raspoloženju, prvi puta smo bili u novoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić koja je bila puna publike, što nas iz organizacijske sfere jako raduje i zaokružuje odlične dojmove još jedne uspješno organizirane glazbene manifestacije. U natjecateljskom programu bilo je 15 novih skladbi, koje će sve biti snimljene na prigodnom CD-u s ovogodišnjeg Festivala bunjevački pisama, a sve po već uhodanom i provjerenom receptu starom dvanaest godina koji se nije mijenjao, na zadovoljstvo vjerne publike zbog koje se festival i organizira. Još bih istaknuo i činjenicu kako sada imamo i stalni festivalski tamburaški orkestar, koji djeluje pri našoj glazbenoj udruzi i nastupa ne samo tijekom festivalske večeri, nego ima i dva godišnja koncerta, koncem lipnja i studenoga, na kojima se prezentira cjelokupni rad u proteklim mjesecima.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika