Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Suvremena komedija o ljudskim sujetama

 

 
 
Dramska sekcija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva »Vladimir Nazor« angažirana je na probama nove predstave čija premijera je najavljena za drugu polovicu listopada. »Nazorovci« pripremaju komediju »Zum, treš, bum«, a riječ je o praizvedbi suvremenog teksta, koji režira Lea Jevtić. Probe novog komada počele su proljetos, a poslije ljetne pauze nastavljen je rad i trenutačno su probe dva puta tjedno.
 
 
 
 
 
Radnja se dešava u novinarskoj redakciji, punoj sebičnih ljudi, gdje se svatko bori za svoje mjesto. To je priča o ljudskim sujetama, njihovoj borbi za neku poziciju za koju misle da im pripada, a koju na kraju neće dobiti. U predstavi igraju: Jolika Raič, Klara Oberman, Zvonimir Lukač, Antun Kovač, Miloš Jevtić, nova članica dramske sekcije Tatjana Bošnjak, a u jednoj maloj ulozi pojavljuje se i sama redateljica Lea Jevtić. 
Članovi dramske sekcije, osim što glume u predstavi, brinu i o scenografiji i kostimima. U ulozi novinarke Jovane je Klara Oberman, iskusna članica dramske sekcije HKUD-a. 
»Za mene je ovo nešto novo, jer do sada nisam igrala u ovakvoj predstavi, ali vjerujem da će biti dobro. Mislila sam na početku da od toga neće biti ništa, jer svi mi glumci smo odrasli, zreli ljudi, a ovaj tekst je ipak pisao jedan vrlo mladi čovjek. Međutim, ako mi to odradimo onako dobro kako umijemo, mislim da će to biti dobra predstava. Na očigled to je laka predstava, ali za nas glumce nije ni malo laka. Moraš biti dobro koncentriran, mozak mora raditi 200 na sat. Ne kažem da je teško, ali predstava je jako dinamična i moramo dobro pratiti tekst. Rekla bih da je to jedna brza komedija«, kaže Klara Oberman.
 
Zlata Vasiljević
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika