Tema Tema

Opstanak zahvaljujući principijelnoj politici

 

Vrijednosti općeg dobra  uvijek su bile na prvom mjestu, a načela demokracije jedini zakoni djelovanja naše stranke. Časno se borimo za dostojanstvo Hrvata na ovim prostorima, a boljitak pripadnika hrvatske zajednice bio je i ostao naš stalni politički program, kazao je predsjednik stranke Petar Kuntić  
 
 Misom zahvalnicom u franjevačkoj crkvi, svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće te domjenkom u sjedištu stranke, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini prošloga je petka obilježio dvadeset i dvije godine od svojega osnutka.
 Uz brojne članove i predstavnike svih podružnica stranke, svečanoj akademiji nazočio je veliki broj uzvanika, među kojima su bili: predstojnica Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, skupštinski zastupnik i supredsjedatelj Međuvladina mješovita odbora za zaštitu srpske i hrvatske manjine u Hrvatskoj i Srbiji Janko Veselinović, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg, predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, kao i predstavnici Osijeka i Sesveta.
 
 
 
 
 
Obraćajući se nazočnima, p redsjednik DSHV-a Petar Kuntić istaknuo je kako je stranka opstala zahvaljujući vođenju principijelne politike i stavljanju kolektivnog interesa zajednice ispred osobnog. »Vrijednosti općeg dobra uvijek su bile na prvom mjestu, a načela demokracije jedini zakoni djelovanja naše stranke. Za sobom ne ostavljamo afere, ne poznajemo financijske pronevjere i skandale. Časno se borimo za dostojanstvo Hrvata na ovim prostorima, a boljitak pripadnika hrvatske zajednice bio je i ostao stalni politički program«, kazao je Kuntić.  
 
D.B.P.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika