Intervju Intervju

Kampanjom do većeg broja djece u hrvatskim odjelima

Počeo je upis đaka u prvi razred. Tim povodom Hrvatsko nacionalno vijeće je u suradnji s Udrugom »Naša djeca« započelo kampanju za upis prvaša u hrvatske odjele.

 

 

 

 

HR: HNV je u suradnji s Udrugom »Naša djeca« krenuo u kampanju za upis prvaša u hrvatske odjele. Kampanja ima dva dijela – medijski dio i izravnu komunikaciju vaših predstavnika s roditeljima. Jeste li zadovoljni tijekom kampanje i nadate li se učinkovitim rezultatima?
Kampanja za glavni cilj ima pobliže informirati roditelje o nastavi na hrvatskom jeziku. Medijski dio kampanje pokriven je na televizijama Yu Eco i K23, gdje gostuju osobe koje imaju izravni kontakt s nastavom na hrvatskom jeziku – ravnatelji, učiteljice, roditelji, kako bi prenijeli vlastita iskustva. Također, predstavnici HNV-a i jedne od škola u kojima se odvija nastava na hrvatskom nazoče roditeljskim sastancima u vrtićima. Nama je ova vrsta komunikacije dragocjen izvor informacija o eventualnim problemima s kojima se suočavaju roditelji, djeca i nastavnici koji rade u nastavi na hrvatskom jeziku, a sve kako bismo te poteškoće otklonili. Budući da je u kampanju uključen i jedan broj vrtića koji teritorijalno ne pripadaju školama u kojima se odvija nastava na hrvatskom, bili smo u prilici neke roditelje upoznati s mogućnošću da upišu dijete u školu koja mu nije najbliža, a ima nastavu na hrvatskom, te da ih uputimo komu se mogu obratiti za dodatne informacije. 
 
Davor Bašić Palković
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika