Aktualno Aktualno

Žigmanov: Predsjednik će se založiti za nastavak politike inkluzivnog odnosa prema manjinama

Nastavljajući konzultacije o novoj Vladi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predstavnicima liste Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.
Na sastanak s Vučićem došli su lider DSHV-a Tomislav Žigmanov, a iz SPP-a Usame Zukorlić, Edin Đerlek i Rejhan Kurtović.
Usame Zukorlić, jedan od nositelja liste, izjavio je da na konzultacijama s predsjednikom Vučićem nije bilo riječi o konkretnim rješenjima o njihovom sudjelovanju u Vladi Srbije, ali se nadaju da će biti njen dio.
Lider DSHV-a Tomislav Žigmanov je na pitanje očekuje li da će ponovo biti ministar u novoj Vladi odgovorio da je predsjednik bio jasan i da će se založiti kod onih koji su pobijedili na izborima da nastave politiku inkluzivnog odnosa prema pripadnicima nacionalnih manjina i da se multikulturalnost u Srbiji odrazi i kad je u pitanju struktura nove Vlade.
»Mislim da je svima jasno da su beneficije od takvog stanja za sve građane Srbije više nego dobre, da su to pohvalili i brojni subjekti u međunarodnoj zajednici i sigurno da pridonosimo relaksiranijim odnosima u ovom dijelu Europe u tom smislu«, rekao je Žigmanov i ocijenio da su njihovi dosadašnji doprinosi pokazali visoku odgovornost u obavljanju državnih poslova i da rezultati otvaraju mogućnost da budu i dalje dio svih institucija u kojima se donose odluke.
Foto: Beta/MILOS MISKOV

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika