Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Želja i per­spek­ti­va

SONTA – Šesnaestogodišnja Andrea Barun, Sonćanka, članica KPZH »Šokadija«, učenica je prvog razreda gimnazije »Isidora Sekulić« u Novom Sadu. Andrea je članica dramsko-recitatorske sekcije »Šokadije«, a na dosadašnjim natjecanjima i smotrama u recitiranju imala je puno uspjeha.
    Osim izuzetne nadarenosti krase je i radne navike. Perfekcionistkinja kakva je Andrea, uvijek se trudi da iz svojih izvedbi eliminira i najmanju negativnu sitnicu. Odlaskom u Novi Sad učlanjuje se u Dramski studio, kojeg vode profesionalni glumci SNP-a, a u srijedu 24. ožujka nastupila je u cjelovečernjoj predstavi, održanoj u Caffe-galeriji »Prometej«, pred velikim brojem posjetitelja iz svijeta književnosti, umjetnosti, kazališta i filma.
    Andrea se gledateljima predstavila monologom Slanchet iz Tennesijeva »Tramvaja zvanog želja«, te Prevertovom »Barbarom«. Ne prikriva glumačke ambicije: »Pokraj školskih obveza, kojih je jako puno, sebi sam nametnula i rad u dramskom studiju. Imamo po dvije dvosatne probe tjedno, a kako se i za njih treba dobro pripremiti, slobodnog vremena praktički i nemam. Gimnaziju shvaćam kao pripremno razdoblje za Akademiju, za koju ću se svakako natjecati. Ukoliko ne bih uspjela, upisala bih jezike. Dramski studio će mi, vjerojatno, biti odskočna daska za novosadski SJMP, što bi za mene bilo ispunjenje jednog dijela životnih snova. Odlazak u Novi Sad za mene je bio jako velika promjena – ipak je ovo veliki grad, no, bez problema sam se adaptirala na ovakav životni ritam. Sad se u dramskom studiju pripremam za novu predstavu, koju ćemo izvesti u travnju, a uskoro ću imati i samostalne nastupe. Nadam se da ću tijekom školovanja u gimnaziji izdržati ovaj tempo, te da će mi rad u dramskom studiju pomoći u polaganju prijamnog ispita za Akademiju, jer glumački poziv je moj životni san.«

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika