Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Lito mi vraća snagu

Oliver je zasigurno najpopularniji hrvatski pjevač lakoglazbenih nota. Cijelu svoju mladost, cijeli svoj život posvetio je pjesmi. I kada bi ih sve izvodio na koncertima, takvi bi nastupi trajali satima i satima. Unatoč neupitnoj popularnosti, ostao je čvrsto na zemlji. Uvijek dobre volje, spreman na šalu, pristao je na ovaj pomalo nekonvencionalni intervju, sjedeći u omiljenom restoranu »Jugo«, lociranom u splitskoj ACY marini.
 
4Otkud Vi u restoranu »Jugo«?
Ovo mi je najdraže misto. U stvari, samo tu izlazin; iman odličan pogled na grad, a i spiza je dobra.
 
4Ovdje ste napravili i promociju novog albuma »Trag u beskraju«...
Istina. Jedna malo drugačija produkcija, inače san album radija u Milanu i mogu reć da san zadovoljan kako je sve skupa ispalo. Jedan romantičan album pun pisama koje lako uđu u uho. Najdraža mi je možda upravo pisma »Trag u beskraju«. Ali i ostale su dobre, valjda ste ih čuli.
 
4Imate li informaciju kako je publika primila novi nosač zvuka?
Dobro se prodaje, to je najbolji pokazatelj hoće li biti uspješan. Mislin da će publika bit zadovoljna. Već smo snimili spot za naslovnu pjesmu i sad ćemo pomalo snimat spotove i za druge pjesme. A na koncertima već pjevaju sve sa novog albuma. Valjda se lako prima...
 
4Već ste skoro 40 godina u glazbi. Kako iznova pronalazite inspiraciju?
Volin pivat, to je to. Ne lažen. Nakon toliko godina ja volin pivat. Volin da to bude dobro na našim nastupima. Da moj band »Dupini« i ja to odradimo najbolje moguće. Jer publika uvik traži nešto novo od tebe. I kad publika vidi da uživaš dok nastupaš, onda je i njima cili taj happening puno bolji. Znan ja zapivat i bez mikrofona, sa prijateljima, obično one stare pisme, ili klapske, to mi je drago.
 
4Ali stalno nastupate. Pa zaradili ste dovoljno novca, čemu taj ubitačan ritam?
Triba zaradit i za dicu, a i triba platit struju, ha ha ha.
 
4Pa nisu to više djeca.
Moja će uvik biti. Iako i najstariji Dino (27) i blizanci Davor i Damir (24) imaju svoje poslove, Dino vodi CD shop, a ova dva mlada se bave iznajmljivanjem brodova u turističkoj sezoni. Ja želin da im ništa ne fali. A i reka san ti: triba platit struju...
 
4Inače kruži priča da Vas žene vole, je li to izazov?
Pa i ja volin njih. U stvari one ti vole moje pisme i kako ja to izvodim. Ja san uvik spreman za taj kontakt s publikom i kad siđem s bine. Publika traži koju toplu rič, osmjeh, i mene to nosi. Na koncu, od njih živin i nije mi teško kad se dođu slikat, popričat sa mnom. To je dio mog posla.
 
4Često igrate nogomet. Imate svoju klapu »Split stars team« (Humane zvijezde Splita) sastavljene od pjevača i glazbenika iz grada pod Marjanom.
»Split stars team« postoji već 7 godina, a kao udruga 3 godine. Svake godine putujemo na humanitarne koncerte u inozemstvo i šta zaradimo doniramo splitskoj bolnici. Do sada smo skupili priko 300.000 kuna (oko 3.000.000 dinara). Dva puta tjedno igramo nogomet. Treniramo. Ispadne dobro druženje, jer se posli nađemo na piće. Odlično se slažemo. U ekipi još igraju Zečić, Karan, Đulijano...
 
4Kakav ste nogometaš? Ipak, niste više tako mladi.
Nisan ni star. A na utakmicama se naslonin na stativu i čekan balun. Kad se neko siti da i ja igran, pa mi usput i doda balun, zabijen gol. Vratari su očajni kada ja igran. Malo trčin, ali volin igrat. To me opušta.
 
4Nije to jedino što Vas opušta.
Volin ići na ribe. Svake godine radin do sedmog miseca, a onda sa ženon i dicon iden po otocima. Upalin brod i guštamo dva miseca. Ulovimo puno ribe. I to prave. Eno još ima ribe u frižideru, od prošlog lita. Mljet, Lastovo, Pakleni otoci. To je raj za dušu. Koja je to priroda, more... Cilu zimu radin samo da dođe lito. Lito me izliči, vrati mi snagu. Odmara me pogled u daljinu, a more ispred mene...
 
4I sami pjevači imaju svoje pjevače koje slušaju. Što Oliver sluša lutajući Jadranom?
Slušan Stinga, Ray Charlesa, Wondera, Georga Bensona.
 
4Kada ćemo Vas vidjeti u Vojvodini, Beogradu?
Teško pitanje. Ima li koje lakše?
 
4Može li onda bar pozdrav našim čitateljima?
To bar nije teško. Budite pozdravljeni iz Splita, najlipšeg grada ovog našeg ludog svita! Vaš Oliver. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika