Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Obnovljeni vrtić uz pomoć ADF-a

TAVANKUT - U Donjem Tavankutu  je 27. veljače održana svečanost u povodu završetka rekonstrukcije vrtića koja je započeta prošle godine. Zahvaljujući ADF-u (America’s Development Foundation), te SO Subotica i brojnim lokalnim poduzećima ovaj je objekt revitaliziran te svečano predan na uporabu PU »Naša radost« i njenim najmlađim korisnicima.
Ovaj vrtić pohađa 31 mališan i to je jedini objekt PU »Naša radost« koji ima i odjel na hrvatskom jeziku o čijem odgoju skrbi odgajateljica Marija Matković.
Na svečanosti se brojnim prisutnim roditeljima i mještanima obratila  predstavnica ADF-a, istaknuvši veliko zadovoljstvo okončanim radovima, a ujedno je objelodanjen i sljedeći projekt investiranja u izgradnju i opremanje Multimedijalnog centra s kompletnom računarskom infrastrukturom. Svečanosti je prisustvovao i  član IO SO Subotica István Balázs Piri, koji je tom prilikom istaknuo nastavak financijske podrške subotičke općine rekonstrukciji škole u Gornjem Tavankutu.
 
U svom obraćanju predsjednik »Grupe za razvoj« Mirko Godar zahvalio se  svima koji su pridonijeli ostvarenju ovih aktivnosti, a osobito poduzećima YUCOM, »Medoprodukt« i »Skender-promet« iz Tavankuta, te izvođačima radova »Panongrad« i »Kema-inženjering« iz Subotice koji su realizirali ovu investiciju u vrijednosti 3 milijuna dinara. Nakon svečane predaje obnovljenog objekta ravnatelju PU »Naše radosti« Jaši Šimiću, prostorije i njene najmlađe korisnike blagoslovio je mjesni župnik vlč. Franjo Ivanković. U prigodnom zabavnom programu mališani su pokazali svoja umijeća, recitirajući i pjevajući i na engleskom jeziku.
L. S.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika