Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Početak ra­do­va u trav­nju

BAČKI MONOŠTOR – Početkom travnja ove godine trebaju početi radovi na rekonstrukciji i opremanju knjižnice u Bačkom Monoštoru, koja će osim svoje osnovne funkcije jednim dijelom prerasti u centar građanskih aktivnosti. Sredstva za izvođenje ovih radova i opremu u najvećoj mjeri je osigurala Američka fondacija za razvoj (ADF).
    Kao jedan od prioriteta na zboru građana istaknuta je upravo potreba za centrom, u kome bi se organizirale različitih aktivnosti, kao što su radionice, prezentacije, prikazivanje snimljenih aktivnosti društava, sekcija, klubova i slično. Knjižnica u Bačkom Monoštoru osim osnovnog održavanja nije rekonstruirana više od 14 godina, tako da bi se ovim radovima poboljšalo i njeno stanje, i time bi se otvorila mogućnost da ovaj prostor zaista preraste u centar građanskih aktivnosti. Prijedlogom projekta planira se i nabavka suvremene opreme za računala, fotokopir-aparata, video-bima, stolova i stolica za računala…
    Registriranim društvima, udruženjima, klubovima, sekcijama i pojedincima, ali i budućim organizacijama, bi bilo omogućeno korištenje ove opreme u cilju aktiviranja građana. Jedan od planova za budući rad centra je i oživljavanje Internet kluba, kao i usluge korištenja postojeće opreme, te organiziranje kulturnih događaja. Primjetno je da među mladima postoji veliko interesiranje za buduće aktivnosti ovog centra, te ostaje želja da se ovim projektom stvore uvjeti za unapređenje kulturnog života u desetljećima zapostavljenom Monoštoru.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika